Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Κάτι που έπρεπε να κάνει η Νομαρχία το κάνουν άλλοι.....

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφορικά στις ρυθμίσεις οφειλών για τους επιχειρηματίες της πόλης της Σάμου

Το Επιμελητήριο Σάμου, συνεχίζοντας τις συντονισμένες προσπάθειες στήριξης των τοπικών επιχειρηματιών που βιώνουν έντονα τις συνέπειες του πλημμυρικού φαινομένου που ταλανίζει τη πρωτεύουσα του Νομού, απευθύνθηκε με επιστολή και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Λοβέρδο, γνωστοποιώντας του το πρόβλημα και απαιτώντας άμεση λύση. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από 15/12/2009 μέχρι και σήμερα, εμφανίζεται με ιδιαίτερη συχνότητα, σχεδόν και επί καθημερινής βάσεως, έντονο φαινόμενο πλημμυρίδας (άνοδος στάθμης της θάλασσας), η οποία καλύπτει το σύνολο της παραλιακής ζώνης της πρωτεύουσας του Νομού Σάμου πόλη της Σάμου.
Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών της πόλης και των επισκεπτών αυτής, αλλά κατά κυριότερο λόγο, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην επιχειρηματική δραστηριότητα όλων των επιχειρήσεων, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.
Με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 5146/30-12-2009 έγγραφό μας (συνημμένο 1) που καταθέσαμε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Γραφείο Διοικητή, εκθέσαμε το πρόβλημα και ζητήσαμε παράταση ή ρύθμιση αποπληρωμής των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που έληγαν την περίοδο από 31/12/2009 έως 280/02/2010 σε βάθος χρόνου. Η Διοίκηση του ΙΚΑ με το αριθ. πρωτ. 33141/21-01-2010 έγγραφό της (συνημμένο 2), μας παρέπεμψε στις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 1 του Ν. 2256/1994.
Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στο υποκατάστημα ΙΚΑ Σάμου, το οποίο αρνήθηκε την υπαγωγή σε ρύθμιση, βασιζόμενο στο υπ’ αριθ. πρωτ. 33176/06-05-1998 έγγραφο της παραπάνω υπηρεσίας της Διοίκησης του ΙΚΑ (συνημμένο 3), με το οποίο σύμφωνα με την ερμηνεία και τις οδηγίες της Διοίκησης, δεν υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου στις επιχειρήσεις που δεν έχουν υποστεί υλικές ζημιές και καταστροφές.


Κύριε Υπουργέ,

Όπως αντιλαμβάνεστε το γεγονός αυτό επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.
Οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, της μείωσης του τουρισμού και στην επέλαση αυτής της θεομηνίας που θα είναι και η χαριστική βολή για αυτές.
Σας παρακαλούμε εάν έχετε τη διάθεση και την πρόθεση να υπαγάγετε με απόφασή σας τις επιχειρήσεις της πόλεως Σάμου, στις ευεργετικές διατάξεις των παραπάνω νόμων, άσχετα εάν δεν έχουν υποστεί, μέχρι στιγμής, υλικές ζημιές.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: