Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Διαφωνία του Επιμελητηρίου με τις ενέργειες του Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ.

Σχόλιο "ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ" : Σχετικά με το δελτίο τύπου που ακολουθεί, αυτό που έχουμε να επισημάνουμε εμείς είναι πως όσον αφορά τα ΜΜΕ της Σάμου, αυτά τουλάχιστον δεν νομίζουμε πως θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα στον Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ., αφού ο ρόλος τους είναι να ενημερώνουν τον πολίτη για ένα όργανο που διαχειρίζεται τα χρήματά του...και μόνο.
Τώρα αν μέσα από αυτή την ενημέρωση δημιουργούνται προβλήματα που προέρχονται από τους χειρισμούς του Ο.ΤΟ.Ν.Α.Σ., τότε το Επιμελητήριο σαν εταίρος του οργάνου αυτού, ας ζητήσει τα ρέστα εκεί και ας αφήσει τα Μέσα να κάνουν την δουλειά τους όπως αυτά γνωρίζουν.
Τέλος αν η μη συμμετοχή της Σάμου με περίπτερο στην μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου στο Βερολίνο, βαφτίζεται από το Επιμελητήριο ως δημιουργία εντυπώσεων και προβλημάτων από τα μέσα ενημέρωσης τότε ο κόσμος κρίνει ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με δημοσιεύματα, σχόλια, κρίσεις και επικρίσεις του τοπικού τύπου και των τοπικών ΜΜΕ, όσον αφορά τη μη συμμετοχή του νομού Σάμου στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, λόγω οικονομικής αδυναμίας του ΟΤΟΝΑΣ, και για ό,τι αφορά το Επιμελητήριο, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω.
Το Επιμελητήριο Σάμου υπήρξε ο πρωτεργάτης της αναδιάρθρωσης του ΟΤΟΝΑΣ με τη σημερινή του μορφή, τοποθετώντας από την αρχή κάποιες διαδικασίες λειτουργίας του, άσχετα εάν για διάφορους λόγους με αυτό, δεν τηρήθηκαν όλες.
Για εμάς το βασικό στοιχείο λειτουργίας του ΟΤΟΝΑΣ ήταν και είναι η εκπλήρωση της αποστολής του, και πιστεύουμε ότι μέχρι σήμερα, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει καταφέρει να πετύχει σε μεγάλο βαθμό το στόχο του.
Πιστεύουμε ότι μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα πέρα από την τουριστική προβολή του νομού Σάμου, σε συνεργασία πάντα με τους εταίρους – φορείς του.
Προϋποθέσεις, όμως, για να πετύχει απόλυτα τον στόχο του είναι:
α) η οικονομική αυτοδυναμία του με την εισφορά των φορέων – μελών του

β) η αυτοδιαχείρισή του και αυτοδιοίκησή του και
γ) η ανεξαρτητοποίηση του από το σφιχταγκάλιασμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου.
Γιατί δεν μπορεί ένας οργανισμός με συγκεκριμένους σκοπούς, να αναγκάζεται να μπαίνει σε διαδικασίες εφαρμογής διαφόρων πρακτικών, πέραν του προγραμματισμού που έχει κάνει.
Εμείς σαν Επιμελητήριο Σάμου και σαν εταίρος του ΟΤΟΝΑΣ, κατά το 2009, θέταμε στον Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού θέμα να γίνεται περιοδικά ένας μίνι απολογισμός και ενημέρωση των εταίρων . Αυτό, βέβαια, δεν έγινε μέχρι σήμερα.
Με το υπ’ αριθ. 5162/31-12-2009 έγγραφό μας (συνημμένο 1), ζητήσαμε από το ΔΣ του ΟΤΟΝΑΣ να μας ενημερώσει για το τι έχει καταβάλλει ο κάθε εταίρος.
Με το υπ’ αριθ. 127/12-01-2010 έγγραφό μας (συνημμένο 2) προς τον Πρόεδρο του ΟΤΟΝΑΣ, ζητούμε να ξεκαθαρίσουν τις δράσεις του ΟΤΟΝΑΣ από τις δράσεις τ Νομαρχίας και να μας ενημερώσουν σχετικά.
Με το υπ’ αριθ. 435/13-01-2010 έγγραφο προς το Επιμελητήριο Σάμου, ο ΟΤΟΝΑΣ αναφέρθηκε στην οικονομική συμμετοχή των συμβατικών υποχρεώσεων μας. Το Επιμελητήριο στις 14/01/2010, μετά από απόφαση του ΔΣ του, εκδίδει επιταγή σε διαταγή του ΟΤΟΝΑΣ ποσού 10.000 (δέκα χιλιάδες) ευρώ, σαν προκαταβολή της εισφοράς του για το 2010 και με την προϋπόθεση ότι το υπόλοιπο του 2009, θα καταβληθεί όταν και τα υπόλοιπα μέλη του ΟΤΟΝΑΣ πληρώσουν τη δική τους εισφορά.
Άρα χρήματα στο ταμείο του ΟΤΟΝΑΣ κατατέθηκαν, άσχετα αν αφορούσαν το επόμενο έτος.
Στις αρχές Μαρτίου το Επιμελητήριο με απόφαση του ΔΣ του, εκδίδει εκ νέου επιταγή, σε διαταγή του ΟΤΟΝΑΣ, ποσού 10.000 (δέκα χιλιάδες) ευρώ.
Αυτά όσον αφορά το Επιμελητήριο Σάμου.
Σε τελική ανάλυση, όμως, πρέπει να καταλάβουμε ότι γίνεται μία κοινή προσπάθεια όλων των φορέων του νομού Σάμου για την τουριστική προβολή αυτού και όχι μόνο. Τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών θα είναι μεσοπρόθεσμα και δε χρειάζεται να δημιουργούνται εντυπώσεις και προβλήματα είτε από εταίρους που συμμετέχουν στον ΟΤΟΝΑΣ είτε από ΜΜΕ.
Οργάνωση και σχεδιασμός χρειάζεται και μακριά από μικροπολιτικές και ρήξεις χωρίς αποτέλεσμα.

Από το Επιμελητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: