Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Δύο νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Λήμνο


Γράφει: Σπυριδάκη Αναστασία
10/03/2010

Δύο δρομολόγια που αφορούν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, την Πέμπτη 4 Μαρτίου. Στη συνεδρίαση, όπου εξετάστηκαν όλες τις εκκρεμότητες που αφορούσαν επιδοτούμενα και μη επιδοτούμενα δρομολόγια, εγκρίθηκε η επαναπροκήρυξη του δρομολογίου Κύμης - Λήμνου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των φορέων του νησιού για το άνοιγμα της συγκεκριμένης γραμμής.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου προγραμματίστηκε η διαδικασία διεξαγωγής και ενός πρόσθετου
- του πέμπτου συγκεκριμένα - δρομολογίου από Λαύριο για Λήμνο και Καβάλα κατά τη θερινή περίοδο, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η ενίσχυση με ένα επιπλέον δρομολόγιο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου της γραμμής Λαύριο - Λήμνος - Καβάλα ικανοποιεί ένα από τα κυριότερα αιτήματα των φορέων του νησιού.
Σχετικά με τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Κύμη - Λήμνος, οι φορείς του νησιού έχουν επανειλημμένως διατυπώσει την άποψή τους για ενίσχυση της συγκεκριμένης γραμμής, καθώς η χρονική διάρκεια του ταξιδιού είναι στις μισές ώρες και μπορεί με τις ίδιες πιστώσεις για τα επιδοτούμενα δρομολόγια, να αυξηθεί ο αριθμός τους. Οι φορείς υποστηρίζουν ότι με την κατασκευή του μεγάλου οδικού άξονα, που θα συνδέει την Αττική με την Κύμη, το ταξίδι θα πραγματοποιείται στο μισό χρόνο, με τις αποστάσεις μεταξύ των δύο περιοχών να μειώνονται έτσι σημαντικά.

Στην Κύμη
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου και μέλος της ΣΕΑ, Φωτεινή Στεφανιδάκη, εκφράζοντας την άποψή της για την ενίσχυση της συγκεκριμένης γραμμής, τόνισε: «Η λύση για τα δρομολόγια της Λήμνου είναι το λιμάνι της Κύμης, γιατί λόγω της σύντομης διάρκειας του ταξιδιού, με το ίδιο κόστος που έχουμε τώρα, και περισσότερα δρομολόγια, αλλά και οικονομικότερα, μπορούμε να έχουμε. Τώρα χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια των φορέων του υπουργείου και των ακτοπλόων, ώστε η γραμμή να καλυφθεί. Για μας είναι καλύτερα να ενισχυθεί περαιτέρω η γραμμή Κύμη - Λήμνος, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον από τους ακτοπλόους
Στο μεταξύ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Λήμνου για το ακτοπλοϊκό τις προηγούμενες ημέρες πήρε απόφαση για συντονισμό των κινητοποιήσεων και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στο Ρωμαίικο Γιαλό.

πηγή: embrosnet.gr


ΣΧΟΛΙΟ: Όπως βλέπετε για την Επαρχία Λήμνου καθαρίζει ο κ.Σιφουνάκης όπως καθάριζε και σαν Υπουργός Λέσβου 2000-2004.
Για μας, επαρχία Ικαρίας και Φούρνων η λύση είναι ότι όταν θα βγει ο διαγωνισμός και όταν πληρωθούν τα 50 μύρια που χρωστάνε από τον Σεπτέμβριο και όταν η γιαγιά μου …αποκτήσει καρούλια ......τότε ΘΑ πάει βαπόρι στους Φούρνους.

Εάν δεν πάει βαπόρι, τότε το Υφυπουργείο του κ. Σιφουνάκη θα μας πει πάλι ότι εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά ΔΕΝ έχουμε κρατικά καράβια να σας βάλουμε.

Για τη Λήμνο όμως βρήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: