Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Μητροπολίτες παραιτούνται από τους μισθούς τους

ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΜΟΥ κ.κ. ΕΥΣΕΒΙΟΣ!


Οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Μεσογαίας Νικόλαος ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι παραιτούνται από τη μισθοδοσία τους.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως επαναφέρει, μάλιστα, σε ανακοίνωση του την πρόταση του η Εκκλησία να επιστρέψει στο Κράτος όλες τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας που έχει στην κατοχή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως:

Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της Πατρίδος μας και γνωρίζοντας ότι η φορολόγηση των επαρχιακών μητροπόλεών μας θα στερήσει την δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε καθημερινά αιτήματα για βοήθεια που φθάνουν στα γραφεία μας, ζητώ κι εγώ –όπως ο σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος- την διακοπή πλήρως της μισθοδοσίας μου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.054 ευρώ.

Επαναφέρω πρόσφατη πρότασή μου να χαρίσει η Εκκλησία μας στο Κράτος όλες τις μετοχές που έχει στην ΕΤΕ. Ο λαός μας και οι μητροπόλεις μας απ’ αυτό δεν θα βλαφτούν, όπως εξάλλου και δεν οφελούνται, κι εμείς θα βγάλουμε από πάνω μας αυτή την ρετσινιά.

Η φορολογία, όμως, των μητροπόλεών μας θα αποβεί σε βάρος του λαού μας. Η παρακράτηση της ιδικής μας μισθοδοσίας, είθε να συμβάλλει στην ανόρθωση των οικονομικών του κράτους μας.

✥ Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: