Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Απάντηση Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου στο δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Σάμου της ΝΔ με τίτλο «Περί υποκρισίας και πατριδογνωσίας»


Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος
Βουλευτής Ν. Σάμου

Αθήνα, 16 Mαρτίου 2010

Είναι πάρα πολλά τα σημεία του δελτίου Τύπου της ΝΟΔΕ τα οποία θα μπορούσα να σχολιάσω και να δώσω απαντήσεις. Θα περιοριστώ σε τέσσερα:
A) Η δεύτερη παράγραφος και κυρίως το 1ο εδάφιό της «Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας πείσει ότι η Ελλάδα οφείλει να χορηγήσει την ελληνική ιθαγένεια σε πλήθος αλλοδαπών που αθρόα εισέρχονται στη χώρα μας, παράνομα οι περισσότεροι εξ αυτών…» είναι ανακριβές και παραπλανητικό και αποκαλύπτει την άγνοια ή τη σκοπιμότητα του συντάκτη του κειμένου. Δεν χορηγείται η Ελληνική Ιθαγένεια στο πλήθος των αλλοδαπών που παράνομα και αθρόα εισέρχονται στη χώρα μας. Για όλους αυτούς δεν αλλάζει απολύτως τίποτα από όσα μέχρι τώρα ισχύουν. Η Ελληνική Ιθαγένεια χορηγείται μόνο στα παιδιά των, για 5 συνεχή χρόνια, νόμιμα διαμενόντων αλλοδαπών ή στα παιδιά που φοιτούν τουλάχιστον για 6 χρόνια σε ελληνικά σχολεία εφ’ όσον βέβαια το επιθυμούν οι γονείς τους ή τα ίδια αφού συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια. Υπολογίζονται σε 570.000 οι νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες.
Β) Το δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ υποβάλλει το ερώτημα: «Ποιος είναι ο λόγος να το κάνουμε αυτό σήμερα;» Η απάντηση είναι απλή. Το κάνουμε σήμερα γιατί το θέμα δεν είναι από αυτά που μπορείς να «κρύψεις κάτω από το χαλί». Είναι κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό και το είχαμε συμπεριλάβει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.
Γ) Ο συντάκτης του κειμένου ανακαλύπτει ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τώρα για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι αλλοδαποί που θα αποκτήσουν την Ιθαγένεια. Εδώ ο συντάκτης αποκαλύπτει πέρα από την άγνοιά του και τη σύγχυσή του γιατί ακόμα δεν ψηφίζουν τα παιδιά που θα αποκτήσουν την Ιθαγένεια. Αντιθέτως, θα ψηφίσουν, αν το ζητήσουν και γραφτούν στους ειδικούς καταλόγους όσοι εκ των 266.000 νόμιμων μεταναστών το επιθυμούν. Μεταξύ των παραπάνω είναι και 160.000 ομογενείς, δηλαδή Έλληνες..
Δ) Στην τελευταία παράγραφο, ο συντάκτης του δελτίου Τύπου απευθυνόμενος σε μένα αναφέρει: «χάσατε μια μεγάλη, μοναδική θα λέγαμε, ευκαιρία να αναδείξετε τα τεράστια και σοβαρότατα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αθρόα μετανάστευση στο νησί μας και να αναφέρετε το παράδειγμα του νομού μας όπου η ίδρυση του Κέντρου Φιλοξενίας των Μεταναστών δεν είχε τελικά το αποτέλεσμα που αναμενόταν, αλλά λειτούργησε ως πόλος έλξης λαθρομεταναστών». Τα παραπάνω, υποκριτικά και ανιστόρητα, με υποχρεώνουν να του θυμίσω ότι:
Τα σύνορα της χώρας μας άνοιξαν το 1991 όταν πρωθυπουργός ήταν ο κ. Μητσοτάκης και Υπουργός Εξωτερικών ο κ. Σαμαράς. Τότε γέμισε η Ελλάδα από χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς διατυπώσεις, χωρίς χαρτιά.
H τελευταία από τις μαζικές μονιμοποιήσεις οικονομικών μεταναστών άρχισε το 2005 και ολοκληρώθηκε το 2007 από την Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και νομιμοποίησε 150.000!
Το κέντρο Φιλοξενίας των Μεταναστών το ίδρυσε και το κατασκεύασε στη Σάμο η ΝΔ. Το επισκέφτηκε υπουργός της και ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός ο οποίος μόνο γι’ αυτό επισκέφτηκε το νησί μας αδιαφορώντας για όλους εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: