Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

«Κέντρο Ναυτικών και Ναυπηγικών Τεχνών Αιγαίου».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου σε συνεργασία με το Δήμο Πυθαγορείου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου» πραγματοποίησαν εκδήλωση την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στην αίθουσα Σίβυλλα του ξενοδοχείου Δόρυσσα για την παρουσίαση του έργου «Κέντρο Ναυτικών και Ναυπηγικών Τεχνών Αιγαίου».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Νίκος Σηφουνάκης .

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νομάρχης Σάμου κ. Κάρλας, ο κ. Υφυπουργός, ο Δήμαρχος Πυθαγορείου,

και εκπρόσωπος του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για τη ναυτική παράδοση και τα καρνάγια της Σάμου μίλησε η λογοτέχνης Έλσα Χίου.

Η παρουσίαση της μελέτης του έργου έγινε από τους αρχιτέκτονες κ.κ Δαμιανίδη και Κανετάκη.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το Κέντρο Ναυτικών και Ναυπηγικών Τεχνών Αιγαίου του οποίου η κατασκευή προγραμματίζεται να γίνει στο Ηραίο, θα περιλαμβάνει εκτεταμένο υπαίθριο χώρο με έκθεση μουσειακών σκαφών και ναυπηγικές εγκαταστάσεις. Ο εσωτερικός χώρος θα φιλοξενεί εκθέματα από διάφορες ιστορικές περιόδους. Προβλέπεται επίσης εργαστήριο συντήρησης εκθεμάτων και αποκατάστασης σκαφών και χώρος προσομοίωσης παραδοσιακών ναυπηγικών εργασιών. Στο χώρο του Μουσείου θα λειτουργούν ακόμη εργαστήρια εκμάθησης παραδοσιακών ναυπηγικών και ναυτικών τεχνών. Προβλέπονται επίσης και άλλοι συμπληρωματικοί χώροι όπως βιβλιοθήκη, γραφεία ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αίθουσα εκδηλώσεων, γραφείο διάθεσης ομοιωμάτων, εντύπων και άλλων ειδών ξυλοναυπηγικής και αναψυκτήριο. Με τους χώρους αυτούς θα καλύπτονται σημαντικές λειτουργίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός σύγχρονου τεχνικού θεματικού Μουσείου.

Στους στόχους του Μουσείου συμπεριλαμβάνεται και η υποστήριξη της ξυλοναυπηγικής δραστηριότητας στον Άγιο Ισίδωρο Δρακαίων και σε άλλες περιοχές της Σάμου και ευρύτερα του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: