Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Ας πάρουμε ενα παράδειγμα!

Οι νέοι μεταμόρφωσαν το χωριό τους

Στις Φανές της Ρόδου, μια παρέα νέων, με πρωτεργάτη τον σχεδιαστή Λουκά Νικολίτση, αποφάσισε να αλλάξει την όψη του χωριού. Τα νέα παιδιά παραμέρισαν τις «αρχές» και τους «ανευθυνοϋπεύθυνους», πήραν μπογιές και πινέλα και μεταμόρφωσαν κάθε σοκάκι. Έβαψαν προσόψεις, παντζούρια, πλακόστρωτα, περβάζια, σκαλιά, γλάστρες, τοίχους, καμινάδες, κ.ά.

Έκαναν πράξη αυτό που λένε οι φαντάροι μεταξύ τους, όταν γίνονται εργασίες καθαριότητας στα στρατόπεδα, λίγο πριν έρθουν οι επίσημοι για το Πάσχα: «ό,τι δεν κουνιέται το βάφουμε και ό,τι κουνιέται το χαιρετάμε».

Τα παιδιά ξυπνούσαν επί μέρες από τα χαράματα, για να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, χωρίς τη βοήθεια κανενός δήμου ή άλλου δημόσιου φορέα. Έτσι, για να κάνουν πιο όμορφη τη γειτονιά τους, πιο καθαρή, πιο ελκυστική στους επισκέπτες.

Όπως είπε ο κ. Νικολίτσης στη zougla.gr «Όλοι είναι στο πόδι, το χωριό καθάρισε, βάφτηκε, πήρε χρώμα, οι φούρνοι άναψαν και οι δρόμοι μυρίζουν φρεσκοψημένο ψωμί. Αξίζει να δουν όλοι το παράδειγμα μας, μια τόσο δύσκολη περίοδο. Ό,τι δεν έκαναν οι άρχοντες, το έκανε μια παρέα ανθρώπων».


πηγή: ζουγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: