Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ ΣΕ Δ.Τ. ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ-26.03.2010

Απάντηση Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου

στο δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ

Απάντησα στο πρώτο δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Σάμου, απαντώ και στο δεύτερο με την επισήμανση ότι δεν θα απαντήσω και σε ενδεχόμενο τρίτο. Οι απόψεις των 2 πλευρών είναι πλέον κρυστάλλινες και επιπρόσθετα ο εναγκαλισμός της νέας ηγεσίας της Ν.Δ με τον ΛΑ.Ο.Σ στο μεταναστευτικό, αφορά τους ενοίκους της «συντηρητικής πολυκατοικίας» και όχι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Προφανώς και ουδέποτε διανοήθηκα να στερήσω το συνταγματικό δικαίωμα οποιουδήποτε να εκφράζει τη γνώμη του. Πόσω μάλλον των εκπροσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης του νομού μας.

Στο ζήτημα της ιθαγένειας: Η ιθαγένεια είναι κρατική υπόθεση και όχι αυτοδιοικητική. Για το λόγο αυτό την Επιτροπή Πολιτογράφησης όριζε, ορίζει και θα ορίζει κρατικός αξιωματούχος και όχι αιρετός.

Απορώ βέβαια πώς αμφισβητείται η δημοκρατικότητα μιας κυβέρνησης που δίνει αποφασιστικό ρόλο στην Επιτροπή Πολιτογράφησης με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ εφάρμοζε νόμο στον οποίο η Επιτροπή είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα και ο Υπουργός αποφάσιζε μόνος δίχως κανέναν έλεγχο.

Τέλος, σχετικά με τους αριθμούς: Επαναλαμβάνω ότι οι νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες στη χώρας μας είναι περίπου 570.000 εκ των οποίων οι 266.000 με οριστική άδεια και τουλάχιστον 5 χρόνια νόμιμη διαμονή, έχουν δικαίωμα, εάν βέβαια το επιθυμούν, να ψηφίσουν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νοεμβρίου 2010.

Η διαφορετική πολιτική φιλοσοφία που διέπει τη μεταναστευτική πολιτική των δυο κομμάτων είναι πεντακάθαρη και βρίσκεται υπό την κρίση όλων των Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: