Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 στο Καρλόβασι με πορεία διαμαρτυρίας για "Καλλικράτη"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΔΗΜΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ Καρλόβασι 26-03-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκε και φέτος στον Δήμο Καρλοβασίων η διπλή εορτή του Έθνους, της Παλιγεννεσίας και της Ορθοδοξίας. Ο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821, που μας συνδέει νοερά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού.

Με την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, στην οποία παραβρέθηκαν του σύνολο του Ιερού Κλήρου της πόλης, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Δήμου και εκφωνήθηκε και ο «Πανηγυρικός» της ημέρας, ξεκίνησαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Λυμπέρης και κατά την μικρή δεξίωση που παρέθεσε στο Δημοτικό Κατάστημα προς τιμήν του Ιερού Κλήρου, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και των πολιτών, εξέφρασε τις καθιερωμένες ευχές του υπενθυμίζοντας το ιστορικό χρέος του καθενός να ανταποκριθεί με ευθύνη ,σύνεση και τόλμη στις παρακαταθήκες για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία ,δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση στο «ΗΡΩΟΝ» της πόλης, η κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων των σχολείων Α΄Θμιας και Β΄Θμιας εκπαίδευσης και αγήματος στρατού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Καρλοβάσου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης και με την καθολική συμμετοχή, μαθητών, δημοτικών αρχόντων και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από τον χώρο της παρέλασης μέχρι την πλατεία «ΒΑΛΑΣΚΑΤΖΗ», στα πλαίσια έκφρασης της καθολικής αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας,στο ενδεχόμενο κατάργησης της αυτόνομης παρουσίας και λειτουργίας του Δήμου Καρλοβασίων, μέσα από τη θέσπιση και εφαρμογή του « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΣΙΤΖΙΜΗΣ ΝΙΚΟΑΛΟΣ

Αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: