Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ο Γ. Πλακιωτάκης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Φούρνων και Άγ.Κηρύκου με Πειραιά


Ευχαριστούμε τον Δημ. Λεκάτη για την ενημέρωση.

Την πολύμηνη απομόνωση που βιώνουν οι κάτοικοι των Φούρνων και του Άγ. Κηρύκου Ικαρίας, καθώς και τις οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες που επιφέρει η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση τους με τον Πειραιά, θέτει επί τάπητος ο Τομεάρχης Ναυτιλίας της Ν.Δ και βουλευτής Λασιθίου κ. Γ. Πλακιωτάκης, σε ερώτηση που καταθέτει προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση του ο βουλευτής, οι Φούρνοι εξυπηρετούνται μία φορά την εβδομάδα από το μοναδικό πλοίο της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιάς-Σάμος, ενώ στο Λιμάνι του Αγ. Κηρύκου δεν προσεγγίζει πλέον το πλοίο της αναφερθείσας γραμμής, όπως γινόταν παλαιότερα.

Η προαναφερθείσα κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων αλλά και σημαντικές επιπτώσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής “η μη προσέγγιση πλοίου με τακτικά δρομολόγια που να συνδέει τον Άγ. Κήρυκο με τον Πειραιά, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στη μετακίνηση των Ικαριωτών που ταξιδεύουν με προορισμό τον Άγ. Κήρυκο και οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι μεταμεσονύκτιες ώρες να μισθώνουν ταξί προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους και μάλιστα με επιπλέον κόστος να προστίθεται στο ναύλο του ταξιδιού (35 με 45 € κοστίζει η διαδρομή με ταξί), όσο και στην εμπορευματική κίνηση των προϊόντων που εφοδιάζουν την αγορά, διότι αυξάνει το κόστος των εμπορευμάτων το οποίο μετακυλίεται φυσικά στους κατοίκους”.

Παράλληλα, η κατάσταση αυτή λειτουργεί αποτρεπτικά για τους τουρίστες που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στον Αγ. Κήρυκο για λουτροθεραπεία, γεγονός που επιδρά δυσμενέστατα στην οικονομική ζωή του εν λόγω Δήμου.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση και στους Φούρνους καθώς, εφόσον το πλοίο της κύριας ακτοπλοϊκής γραμμής προσεγγίζει μία φορά την εβδομάδα το νησί, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων και πλήττεται οικονομικά το νησί.

Είναι βέβαιο, αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης, ότι αν εξακολουθήσει η κατάσταση αυτή τα προβλήματα θα διογκωθούν κατά την τουριστική περίοδο με αποτέλεσμα να προκύψουν σοβαρά προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί:

-Υπάρχει πρόβλεψη για τακτικές προσεγγίσεις του πλοίου που εκτελεί την ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς –Σάμος και στο Λιμάνι του Αγ. Κηρύκου τρεις φορές εβδομαδιαίως;

-Είναι στις προθέσεις σας να εξυπηρετηθεί το νησί των Φούρνων με την κύρια ακτοπλοϊκή γραμμή Πειραιάς –Σάμος, με δρομολόγια στο Λιμάνι του νησιού τουλάχιστον τρεις φορές εβδομαδιαίως, όπως άλλωστε συνέβαινε μέχρι τέλος του καλοκαιριού 2009;

Σημ. "Σαμιακής Γνώμης": "Άραγε διερωτόμαστε ο κ. Πλακιωτάκης είχε κάνει ανάλογη ερώτηση πριν λίγους μήνες για το ιδιο θέμα, όταν κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ.";;;;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με Σαμιακή γνώμη. Ο Κος Πλακιωτάκης όταν ήταν στην εξουσία έτρεχε από το ένα νησί στο άλλο ανταλλάσοντας πλακέτες. Τότε δεν έβλεπε τα προβλήματα να τα πεί στους συναρμόδιους υπουργούς???

Α ρε Ελλαδίτσα τι τραβάς.

ΥΓ. Εφόσον λόγω της οικονομικής κρίσης τα πάντα μειώνονται, γιατί δεν μειώνεται και ο αριθμός των βουλευτών στο κοινοβούλιο; Από 300 να γίνουν 200, για να μην αναφέρω ακόμη μικρότερο αριθμό. Μπορεί να μου απαντήσει κανείς;