Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου με τον Νομάρχη, τους Αντινομάρχες, τον Έπαρχο Ικαρίας, τον Γενικό Γραμματέα της Νομαρχίας και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών επισκέφτηκε την 28-1-2010, την έδρα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και συζήτησαν επί τετράωρο με την Γενική Γραμματέα κ. Θεολογίτου, τον πρόεδρο και τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και τον Γενικό Διευθυντή και Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αλλά αναβληθείσας επίσκεψης στη Μυτιλήνη του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Αρναουτάκη.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος , επίσης, οι Δήμαρχοι Βαθέος και Πυθαγορείου και στελέχη της ΤΕΔΚ.

Έγινε εκτενής αναφορά για τα έργα που εκτελούνται στο Νομό (έργα γέφυρες), τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε στάδιο ωρίμανσης, για νέες μελέτες και για την ένταξη νέων έργων εν όψει του ΕΣΠΑ, για την επικαιροποίηση των μελετών, για την αναδιάρθρωση του προγράμματος, για την ανάγκη ανάληψης κατασκευής Εθνικής εμβέλειας έργων από τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων, για τη συνεργασία μεταξύ των τριών Νομαρχιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Λέσβου, Χίου, Σάμου) στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ με πολιτικές συμφωνίες και αυτοδιοικητική αλληλεγγύη και για την ορθή και δίκαιη λειτουργία των θεσμών και των δομών του Κράτους, εν γένει.

Από τη συζήτηση προέκυψαν λύσεις σε πολλά προβλήματα (οδός προσπέλασης προς λιμένα Ευδήλου), δόθηκαν κατευθύνσεις για άλλα και ανακοινώθηκε η επιλεξιμότητα του έργου Συνεδριακό Κέντρο Πόλεως Σάμου , (για το οποίο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου έχει ώριμη μελέτη από το 2005) και η δέσμευση ένταξής του σε Πρόγραμμα υλοποίησης του Ε.Ο.Τ.

Η κ. Θεολογίτου ανακοίνωσε ότι σύντομα ανοίγει το μέτρο για τη Σχολική στέγη και κάλεσε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου να συνεργαστεί με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας ώστε να ενταχθούν οι ώριμες μελέτες της Πορφυριάδας Καρλοβάσου , του Νηπιαγωγείου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, του 2ου Δημοτικού Βαθέος, του Βρεφονηπιακού Ραχών κλπ.

Στις 29-1-2010 ο κ. Νομάρχης , μαζί με το Δήμαρχο Πυθαγορείου επισκέφτηκαν τον υφυπουργό κ. Σηφουνάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χαλκιώτη. Στη συνάντηση , συζητήθηκαν οι συγκοινωνίες, έργα που χρηματοδοτεί η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (αλιευτικά καταφύγια Θύμαινας και Γιαλισκαρίου, το σπίτι με τους Σκορπιούς, ο δρόμος προς Ίκαρη κλπ.), η ένταξη έργων του Νομού μας, Εθνικής σημασίας, στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών (Εθνική οδός Σάμος-Καρλόβασι, Περιμετρική Πυθαγορείου, Ευπαλίνειο Όρυγμα κλπ) καθώς και η σωστή λειτουργία του ΕΣΠΑ και των Υπουργείων, εν γένει.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η καθημερινή συγκοινωνιακή σύνδεση της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων με την έδρα της Περιφέρειας αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο στις επιλογές μας εν όψει της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Νομάρχης κάλεσε τον κ. Υπουργό και τον κ. Γενικό στην παρουσίαση της μελέτης «Μουσείο ναυπηγικών και ναυτικών Τεχνών Αιγαίου» που θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2010 στη Σάμο και η πρόσκληση έγινε αποδεκτή

Aπο το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: