Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Σ. ....



Στα Δωδεκάνησα εισέρχεται η Hellenic SeaWays,
26/02/2010

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΛΛΗ:

Το αίτημα της HSW εξετάζεται στις 4 Μαρτίου από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο συνεδριάζει για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2009 με νέα σύνθεση.

Στην αγορά των Δωδεκανήσων εισέρχεται από τις 15 Απριλίου η Hellenic SeaWays με το επιβατηγό - οχηματαγωγό Hellenic Voyager το οποίο μετασκευάζεται αυτό το διάστημα προκειμένου να μεταφέρει 1.600 επιβάτες και 110 φορτηγά με ταχύτητα 22 μιλίων.
Η εταιρεία, στην οποία μετέχει πλέον -εκτός της ΑΝΕΚ και της Sea Star- και η Τράπεζα Πειραιώς με 11%, είχε εκδηλώσει από πέρυσι την πρόθεσή της να δρομολογήσει πλοίο στα Δωδεκάνησα, όπου μετά την οικονομική κατάρρευση του Γεράσιμου Αγούδημου η μεταφορική κίνηση εξυπηρετείται κατά κύριο λόγο με τα πλοία της Blue Star Ferries.
Το Ηellenic Voyager ήταν μέχρι πρότινος δρομολογημένο από την HSW στη γραμμή Κόρινθος - Ιταλία και από τα μέσα Απριλίου θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Κως - Ρόδος.
Στις 4 Μαρτίου
Το αίτημα της HSW εξετάζεται στις 4 Μαρτίου από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο συνεδριάζει για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2009 με νέα σύνθεση. Εκεί θα εξεταστούν αιτήματα από το σύνολο των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων τα οποία αντανακλούν τη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στην αγορά της Αδριατικής, όπου η κίνηση έχει μειωθεί κατά 17%.
Στο πλαίσιο των επιχειρηματικών αυτών αποφάσεων, οι Μινωικές Γραμμές και η Superfast (όμιλος Αttica) από τα τέλη Φεβρουαρίου έως και τον Απρίλιο περικόπτουν τα δρομολόγια των πλοίων τους, από Πειραιά προς Ηράκλειο Κρήτης για τις τρεις τελευταίες μέρες της εβδομάδας, Παρασκευή - Κυριακή.
Οι Μινωικές ζητούν ακόμα από το ΣΑΣ την περικοπή δρομολογίων τους για τις γραμμές της Αδριατικής και συγκεκριμένα για τα πλοία τους Ikarus Palace και Εuropa Palace για την περίοδο έως τις 31 Μαρτίου 2010. Επίσης από το ΣΑΣ η Superfast έχει ζητήσει την έγκριση πρωινών δρομολογίων για τη θερινή περίοδο για τα Σαββατοκύριακα.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία προτίθεται να δρομολογεί το Superfast 12 στις 9 π.μ. από τον Πειραιά και στις 9μ.μ. από το Ηράκλειο, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι είχε διατηρήσει το πλοίο της στο ωράριο 3μ.μ. και 12 τα μεσάνυχτα.
Το ΣΑΣ θα εξετάσει ακόμα αιτήματα μη αποδοχής δηλώσεων δρομολόγησης από πλοία της ΝΕΛ, της ΗSW και της Speed Runner, τα οποία έχουν ναυλωθεί στο εξωτερικό.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΗ


αναδημοσίευση απο την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"
http://peiratikoreportaz.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: