Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Στην 'ασκηση επί χάρτου με τον κωδικό «Αιγαίου Φύλακας 2010»συμετείχε και η Σάμος


Στην άσκηση επί χάρτου με τον κωδικό «Αιγαίου Φύλακας 2010»,τη Σάμο εκπροσώπησαν ο Λιμενάρχης Σάμου Πλοίαρχος Λ.Σ κ.Σ.Παρτσάφας,ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ.Κορδονούρης,, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ.Θ.Κοχλιός, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου κ.Φλογέρας ο οποίος και <<ξελάσπωσε>> κυριολεκτικά την άσκηση με την τοποθέτηση του και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.Θελογίτου.Πήραν μέρος Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων .

Η εκπρόσωποι της Σάμου βρέθηκαν στο επίκεντρο όλων μια και το εικονικό σενάριο που αναπτύχθηκε είχε να κάνει με την περιοχή της Σάμου.


















Άσκηση επί χάρτου με τον κωδικό «Αιγαίου Φύλακας 2010» διοργάνωσε να το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την πρώτη διακλαδική άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «Αιγαίου Φύλακας 2010» διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η άσκηση βασίζεται σε σενάρια κλιμακούμενης δυσκολίας και αφορά στη διαχείριση κρίσης, που απαιτεί -εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος - τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων που λειτουργούν υπό την «ομπρέλα» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως και άλλων Υπουργείων, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων σε εθνικό επίπεδο.

Η άσκηση θα θέσει σε δοκιμασία τη διαδικασία λήψης κρίσιμων αποφάσεων σε πολιτικό, στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Το Ολυμπιακό μοντέλο της διϋπηρεσιακής συνεργασίας αποτέλεσε το βασικό άξονα σχεδιασμού της άσκησης. Για αυτό, η διακλαδική άσκηση «Αιγαίου Φύλακας 2010» στοχεύει στο συντονισμό, στη διοίκηση, στον έλεγχο, στη συμπληρωματικότητα και επικουρικότητα των πόρων, στην ταχύτητα ανταπόκρισης, στην επαρκή επικοινωνιακή διαχείριση, στην αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση ενός περιστατικού κρίσης και των συνεπειών του, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και με σεβασμό στο ρόλο κάθε φορέα.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στον Πειραιά.

http://aegaio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: