Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

Ο Βούλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ιωάν. Κοραντής στην Σάμο την Παρασκευή 12-2-2010

Μια πολύ σημαντική επίσκεψη δέχθηκε ο Νομός μας την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, με την παρουσία του Βουλευτή Επικρατείας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γιάννη Κοραντή και πρώην Πρεσβευτή μας στην Τουρκία, αλλά και αρχηγό για πολλά χρόνια της Ε.Υ.Π.
Σκοπός της επίσκεψης του βουλευτή ήταν η ομιλία που θα πραγματοποιούσε στο θέμα που έχει αναδείξει ο ΛΑ.Ο.Σ. του δημοψηφίσματος για τους μετανάστες, αλλά και την παραχώρηση της Ιθαγένειας που προωθεί η κυβέρνηση.
Ο κ. Κοραντής έφτασε στη Σάμο νωρίς το πρωί και συνοδευόμενος από τον κ.Άκη Τσιάπη (Περιφερειάρχη νήσων του κόμματος) και τους πολιτευτές του κόμματος στον Νομό κ.κ.Γιώργο Αβραμίδη και Λευτέρη Κανάγιο (Ικαρία) συναντήθηκε πρώτα με τον αστυνομικό υποδιευθυντή Σάμου κ. Γιωτέλη Δημήτριο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της αστυνομίας με τις ελλείψεις των οργανικών θέσεων της διεύθυνσης, τις δυσκολίες και στον φόρτο εργασίας από την λαθρομετανάστευση και την έλλειψη αρμοδιοτήτων στο κέντρο λαθρομεταναστών κ.α.
Αμέσως μετά επισκέφθηκε την Νομαρχία Σάμου και συναντήθηκε με τον Νομάρχη Σάμου κ. Μαν. Κάρλα και τον αντινομάρχη κ. Στέλ. Θάνο και αντάλλαξαν απόψεις για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, το σχέδιο "Καλλικράτης" και άλλα θέματα.
Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βαθέος κ. Φίλιππο Πετρούσκα στο δημαρχείο της πόλης σε ένα πολύ καλό κλίμα και αποδέχτηκε με πολύ ευχαρίστηση την πρόταση του δημάρχου, για να συνεδριάζουν στην Βουλή των Σαμίων κάποιες επιτροπές της Βουλής.
Ένα θέμα που είχε ξεκινήσει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας αλλά δεν προχώρησε και έτσι ο κ. Κοραντής δεσμεύτηκε να το ζητήσει από τον σημερινό πρόεδρο κ. Πετσάλνικο, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην επιτροπή για θέματα εθνικής άμυνας.
Ο Βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Σάμου, είχε επαφή με τον Υπολιμενάρχη, υποπλοίαρχο κ. Ανδρ. Κελεπούρη και ενημερώθηκε για τις σοβαρές ελλείψεις που έχει το Λιμενικό Σώμα στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αλλά και σε διάφορα άλλα θέματα.
Αρκετά ικανοποιημένος έμεινε ο κ. Κοραντής από την επόμενη συνάντησή του με τον Ταξίαρχο και Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ κ. Χρ. Μανωλά και στάθηκε στο σθένος και στην περηφάνια των στρατιωτών ενώ είχε μακροσκελή ανταλλαγή απόψεων μαζί του.
Ο κ. ταξίαρχος έδωσε αναμνηστικά δώρα στον Βουλευτή και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του.
Στις 3 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο "Aiolis" ο Βουλευτής κ. Κοραντής πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών Μ.Μ.Ε. του νομού και στη συνέχεια μαζί με τους φίλους και τα μέλη του κόμματος έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Ακολούθησε η συζήτηση και οι θέσεις του κόμματος για την επιθυμία της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο για την ψήφο των μεταναστών και την παροχή ιθαγένειας στεκόμενος στην επικινδυνότητα αυτής της πολιτικής.
Ο κ. Κοραντής αναχώρησε το απόγευμα από το νησί, δηλώνοντας πάρα πολύ ικανοποιημένος, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και υποψήφιο στις εκλογές κ. Γιώργο Αβραμίδη για την άψογη οργάνωση της επίσκεψης του.
Ο κ. Βουλευτής με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Σάμου κ.Δημ. Γιωτέλλη

Με τον Νομάρχη Σάμου κ. Μαν. Κάρλα και τον Γιωρ. ΑβραμίδηΟ κ. Κοραντής και ο κ. Αβραμίδης συνομιλούν στην Νομαρχία με τον κ. Κάρλα και τον κ. Στ. Θάνο (αντινομάρχη)


Με τον Δήμαρχο Βαθέος κ. Φίλιππο Πετρούσκα

Ο κ. Λευτ. Κανάγιος, ο κ. Κοραντής, ο κ. Πετρούσκας και ο κ. Αβραμίδης

Ο Βουλευτής στο Λιμεναρχείο Σάμου συνομίλησε με τον Υπολιμενάρχη,
υποπλοίαρχο κ. Ανδρ. ΚελεπούρηΟ κ. Κοραντής συναντήθηκε στην 79 ΑΔΤΕ με το Ταξίαρχο κ. Χρ. Μανωλά


Ο ταξίαρχος κ. Μανωλάς δίνει αναμνηστικά δώρα στον κ. Κοραντή
Το τυχερό φλουρί στην πίτα του ΛΑ.Ο.Σ. κέρδισε ο δημοσιογράφος
της ΝΕΤ κ. Χάρης Ζαβουδάκης.
Το δώρο ήταν μια εικόνα της Παναγίας της Αμόλυντης


Ο Περιφερειάρχης Νήσων του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άκης Τσιάπης και ο πολιτευτής
του κόμματος στην Ικαρία κ. Λευτ. Κανάγιος


Ο Βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. (πρώην Πρέσβης μας στην Τουρκία και Αρχηγός της Ε.Υ.Π.) ποζάρει μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία
(PIZZA ΝΑΠΟΛΙ) κ. Βάιο Σκούρα.Σημ.:
Ευχόμαστε οι συνάδελφοι που θα χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες μας να αναφέρουν την πηγή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: