Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ομιλία στην Βουλή του Παντελή Ασπραδάκη στο νομοσχέδιο για τα καμένα της Αττικής


Ομιλία πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελής Ασπραδάκης με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αύγουστο του 2009 στην Βορειοανατολική Αττική καθώς και από άλλες καταστροφικές πυρκαγιές στην Πάρνηθα και στη Δυτική Αττική όλο το προηγούμενο διάστημα.

Στην ομιλία του ο Βουλευτής ανέδειξε τα θετικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου και ζήτησε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ώστε τόσο το περιβάλλον όσο και ο δασικός πλούτος της ευρύτερης περιοχής να προστατευτούν αλλά και ο πολίτης να μην ταλαιπωρηθεί σε ό,τι αφορά την επισκευή των σπιτιών που υπέστησαν φθορές.

Ο Παντελής Ασπραδάκης προέβη κατά την ομιλία του σε προτάσεις για μια σταθερή και λειτουργική δασική νομοθεσία, ενώ επισήμανε την ανάγκη να συμφωνήσουν όλοι μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και στην κοινωνία, προκειμένου να βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση για τα αυθαίρετα.

Όπως είπε μάλιστα, στην Περιφέρεια Αττικής, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που ζουν εδώ και πολλά χρόνια σε καθεστώς ομηρίας, τη στιγμή που πληρώνουν λογαριασμούς, έχουν μόνιμους τίτλους ιδιοκτησίας και δεν έχουν συντελέσει σε καταστροφή του περιβάλλοντος ή καταπατήσεις.

Ταυτόχρονα ζήτησε και την επίσπευση των εγκρίσεων κάποιον πολεοδομικών σχεδίων σε πόλεις της ευρύτερης περιοχής που ασφυκτιούν από την οικιστική ανάπτυξη, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Τέλος επισήμανε την ανάγκη, μέσα και από το σχέδιο «Καλλικράτης», που αφορά τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, οι Δήμοι που θα προκύψουν, να ενισχυθούν με πρόσθετα πυροσβεστικά μέσα, αρμοδιότητες και πόρους με στόχο την αποδοτική προστασία των δασών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: