Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έστω και αργά.....




Νέο Διοικητήριο ΠΡΟΣ

Ταχ. Κώδ. : 83 100 ● Υπουργείο Εσωτερικών,

Πληροφορίες : Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής

Τηλέφωνο : 22733 -50403 Διακυβέρνησης

FAX : 22730 - 25444 -γραφείο Υπουργού κ.Ραγκούση

Ε-mail : nomarxis@samos.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε -γραφείο Υφυπουργού κ.Ντόλιου

-γραφείο Γ.Γ. κ. Στεφάνου

-γραφείο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

κ.Μπούφη

● Υπουργείο Οικονομίας,

Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

γραφείο Υπουργού κ. Κατσέλη

● Υπουργείο Οικονομικών

γραφείο Υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου

● Γενική Γραμματεία Αιγαίου

& Νησιωτικής Πολιτικής

γραφείο Υφυπουργού κ. Σηφουνάκη

● Περιφέρεια Β. Αιγαίου

γραφείο Γ.Γ. κ. Σ. Θεολογίτου

● Δήμο Βαθέος

γραφείο Δημάρχου

● Λιμενικό Ταμείο Σάμου

γραφείο Προέδρου

ΚΟΙΝ: Βουλευτή Σάμου κ. Π. Χ. Βαρδίκο

ΘΕΜΑ: "Στήριξη των επιχειρηματιών της παραλιακής ζώνης λιμένα Σάμου "

Το τελευταίο εικοσαήμερο η παραλιακή ζώνη της Πόλεως Σάμου του Δήμου Βαθέος βιώνει τις αρνητικές συνέπειες ενός καινοφανούς φαινομένου που έχει επηρεάσει σοβαρά την κοινωνική και την οικονομική ζωή της περιοχής.

Πρόκειται για την επάλλαξη του συνήθους παλιρροϊκού φαινομένου που έχει μετατρέψει σε λίμνη και αδιάβατη περιοχή για ανθρώπους πεζούς και εποχούμενους και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και ικανό τμήμα των πεζοδρομίων του πιο νευραλγικού τομέα της πρωτεύουσας του Νομού μας.

Οι ίδιοι χώροι και οι ίδιοι επαγγελματίες επλήγησαν την περασμένη Άνοιξη και τις αρχές του Καλοκαιριού από τις εργασίες του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, έργου μεγάλου άκρως απαραίτητου και σημαντικού.

Έτσι όσοι χρησιμοποιούν και αξιοποιούν το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας για να ζήσουν έχουν υποστεί φέτος, συμπαρομαρτούσης και της δεινής οικονομικής κρίσης, σοβαρότατο πλήγμα.

Καλούμε το Λιμενικό Ταμείο Σάμου και το Δήμο Βαθέος να προχωρήσουν άμεσα σε διακανονισμούς χρεών και σε ευνοϊκή διευθέτηση, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων τους, των ενοικίων των κοινόχρηστων χώρων και των βαρών από δημοτικά τέλη και παροχή διαφόρων κοινωφελών υπηρεσιών που αφορούν τους επιχειρηματίες της Προκυμαίας και τις Δημοτικές, Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές να παγώσουν ή να διαγράψουν τυχόν επιβληθέντα πρόστιμα.

Καλούμε επίσης την Πολιτεία να εντάξει την υπόψη περιοχή σε πρόγραμμα αποκατάστασης μετά την καταγραφή ζημιών, υλικών και οικονομικών, που θα υποβληθεί από μας, και να επιδοτήσει την απώλεια εισοδήματος των επιχειρηματιών που τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.

Το σημαντικότερο βέβαια όλων είναι η άμεση δρομολόγηση δράσεων για την αιτιολογική αντιμετώπιση του φαινομένου το συντομότερο δυνατόν σύμφωνα με τις υποδείξεις του κλιμακίου επιστημόνων που με επικεφαλής τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Καθηγητή κ. Κ. Μουτζούρη επισκέφτηκαν το νησί.

Και εδώ η στήριξη της Πολιτείας επιβάλλεται και πρέπει να είναι άμεση, επαρκής και πολυεπίπεδη .

Με εκτίμηση


Εμμανουήλ Ν. Κάρλας

Νομάρχης

Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών

Δεν υπάρχουν σχόλια: