Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

«Υιοθετούμε την σχολική αυλή του Δημοτικού Παλαιοκάστρου»

Σάμος 8 Δεκεμβρίου 2009


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου κα Ευγενία Κολιάτσα προχώρησαν στην δεντροφύτευση της σχολικής αυλής του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου.

Στόχος της δράσης είναι να αναπτυχθεί το περιβαλλοντικό ήθος μέσω του σχολικού χώρου και ιδιαίτερα της αυλής του σχολείου που αποτελεί ένα δυναμικό χώρο αλληλεπίδρασης και κοινωνικοποίησης. Επίσης να γίνουν οι μαθητές φορείς γνώσεων και συμπεριφορών που θα τις μεταδώσουν τόσο στο οικογενειακό όσο και στον κοινωνικό τους περίγυρο. Επιπλέον να αναβαθμιστεί αισθητικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά η σχολική αυλή τους.

Η αναβάθμιση του υπαίθριου σχολικού χώρου πρέπει να συνδέεται με την ενίσχυση της παρουσίας της φύσης. Είναι σήμερα γνωστό ότι εμπειρίες άμεσης επαφής με τα φυτά και τα δέντρα, στην προσχολική και την πρώτη σχολική ηλικία, συμβάλλουν στην αισθητική καλλιέργεια και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικών αξιών. Η υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κα Κολιάτσα σε συνεργασία με σχολεία του Νομού μας υλοποιεί την φετινή χρονιά περιβαλλοντικά προγράμματα με θέμα την σχολική αυλή. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή «υιοθετεί» την σχολική αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου.

Στην διάρκεια της δράσης μοιράστηκαν δωράκια στους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: