Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το βράδυ της Δευτέρας 28-12-2009 πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή του Νομάρχη, του Δημάρχου Βαθέος, του Λιμενάρχη, του Αστυνομικού Διευθυντού, του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Α. Σάμου, εκπροσώπων της 79 ΑΔΤΕ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Προέδρου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η άμεση και προσωρινή αντιμετώπιση της πρωτοφανούς για την πόλη της Σάμου πλημμυρίδας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Αποφασίστηκαν τα παρακάτω :

Όταν δημιουργείται πλημμυρίδα, το Λιμεναρχείο που έχει την ευθύνη να παρακολουθεί τη στάθμη της θάλασσας να συνεγείρει τους λοιπούς εμπλεκόμενους στην αντιμετώπιση του φαινομένου φορείς, από τους οποίους θα λαμβάνονται τα παρακάτω μέτρα :

1. Στην περίπτωση που η στάθμη της θάλασσας καλύπτει το τμήμα της παραλίας από πλατεία Πυθαγόρα μέχρι το Δικαστήριο, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το σημείο του γωνιακού περιπτέρου, θα διοχετεύεται προς την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και θα κατευθύνεται, από όργανα της τροχαίας, προς το εσωτερικό της πόλης ή προς την Φραγκοκκλησιά, για όσους κατευθύνονται προς ΚΑΤΣΟΥΝΙ ή ΚΑΛΑΜΙ.

2. Στην περίπτωση που η στάθμη της θάλασσας καλύπτει το τμήμα της παραλίας από πιάτσα ΤΑΞΙ μέχρι το Δικαστήριο, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το σημείο της πιτσαρίας NEXT, θα διοχετεύεται προς τους εσωτερικούς δρόμους της πόλεως και για όσους κατευθύνονται προς το ΚΑΤΣΟΥΝΙ ή το ΚΑΛΑΜΙ θα κατευθύνονται από όργανα της Τροχαίας στον κάθετο εφαπτόμενο του Νεκροταφείου δρόμο, που οδηγεί στην υπό κατασκευή περιμετρική οδό της πόλεως.

Διευκρινίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι οδηγοί να κατευθύνονται στον παραλιακό δρόμο χρησιμοποιώντας εσωτερικούς δρόμους.

3. Σε κάθε περίπτωση από τις παραπάνω, τα πλοία (κάθε είδους) θα εξυπηρετούνται από το Λιμάνι ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ και οι πολίτες θα ενημερώνονται από το Λιμεναρχείο.

4. Για προσωρινή προστασία των παραλιακών καταστημάτων θα τοποθετηθούν σάκοι άμμου κατά μήκος του εγγύς πεζοδρομίου, από την Πλατεία μέχρι το Δικαστήριο.

Οι πολίτες μπορούν να ζητούν πληροφορίες για την κατάσταση της παραλιακής οδού και την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν, στα τηλέφωνα του Λιμεναρχείου Σάμου (22730 27318) και της Αστυνομίας (100).

Συνιστούμε στους πολίτες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του φαινομένου, να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους, πεζή ή εποχούμενοι, στις άκρως απαραίτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οδηγούν κυρίως τη νύχτα και στους εσωτερικούς παρακαμπτήριους δρόμους της πρωτεύουσας, που καλό θα είναι , για διευκόλυνση της κυκλοφορίας, να αποφεύγεται το παρκάρισμα.

Σάμος, 29-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: