Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Δειτε πως σχολιαζουν στο μεγαλύτερο ιστολογιο με θεματα εξωτερικής πολιτικής το Ινφογνωμων Πολιτικά τα... της Σάμου!

Τουρκική μειονότητα στην Σάμο ή τα σύνορα της… βλακείας

Επικίνδυνες μεθοδεύσεις γίνονται εδώ και καιρό, όπως γνωρίζετε όλοι. Μεθοδεύσεις που γίνονται χωρίς να έχουμε ερωτηθεί ποτέ από αυτούς που μας κυβερνούν, αλλά τις οποίες όλοι μας βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή και, ακόμη χειρότερα, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον.

Πριν λίγες μέρες και τυχαίως, υπέπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Aksam», το οποίο έκανε αναφορά στην Σάμο ως προορισμό τούρκων τουριστών. Ανάμεσα στις αμέτρητες και δυσφημιστικές ανακρίβειες (όπως ότι όλοι στις παραλίες είναι γυμνοί- κάτι που ήταν και ο τίτλος του άρθρου- και ότι τα φαγητά παντού είναι απαίσια και κανείς δεν μιλάει αγγλικά στο νησί), υπάρχει κάτι ανησυχητικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την μεθοδικότητα των «γειτόνων» και το πώς χρησιμοποιούν δημοσιογράφους για να πετύχουν τις διεκδικήσεις τους σε βάρος της χώρας μας (δες Ίμια). Στο τέλος του άρθρου γίνεται αναφορά σε ένα χωριό Καραβέλι, το οποίο παρακινούνται να επισκεφτούν οι Τούρκοι, αφού εκεί λέγεται ότι οι κάτοικοι μιλούν τουρκικά. Αναλογιζόμενοι τις κινήσεις των «καλών» μας γειτόνων για αναγνώριση μειονοτήτων σε Ρόδο και Κω, καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι ψήνεται εδώ.

Συνδυάστε και το γεγονός ότι οι τούρκοι δουλέμποροι που συλλαμβάνονται να μεταφέρουν λαθρομετανάστες καθημερινά από τα Μικρασιατικά παράλια, ζητούν να επισκεφτούν το τουρκικό προξενείο (δεν υπάρχει στη Σάμο), λέγοντας ότι τους δίνουν τις οδηγίες να ζητούν επιμόνως να δουν τον πρόξενο και ότι οι Έλληνες θα τους πουν ψέματα πως δεν υπάρχει, και έχετε έτοιμη την συνταγή για μια καλή σούπα που αρχίζει να μαγειρεύεται.

Όμως, οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις δεν αφορούν τις κινήσεις των τούρκων, τις οποίες γνωρίζουμε και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Αφορούν τα δικά μας «μπουμπούκια», που βρίσκουν κάθε τρεις και λίγο την ευκαιρία να προάγουν την «ελληνοτουρκική φιλία», υπονομεύοντας πολλές φορές τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Ένα τέτοιο «μπουμπούκι» είναι και ο, προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας. Δεν πρόλαβε να βγει ο Γιωργάκης πρωθυπουργός και αμέσως ανέλαβαν δράση με μεγαλύτερη θέρμη οι υποστηρικτές της πολιτικής του με την Τουρκία.
Σε επιστολή του ο νομάρχης Σάμου προς τον πρωθυπουργό, ζήτησε την «διοργάνωση μιας εκδήλωσης που θα διοργανωθεί στα στενά της Μυκάλης, όπου από εκεί ελληνικές βάρκες θα συναντηθούν με τουρκικές και θα «χτίσουν» μια γέφυρα ειρήνης με την αντίθετη πλευρά της τουρκίας»! Ο νομάρχης τόνισε στον πρωθυπουργό και υπουργό εξωτερικών (να μην ξεχνιόμαστε) ότι η νομαρχία Σάμου έχει την επιθυμία να προσεγγίσει και να συμβάλλει στην «ελληνοτουρκική φιλία». Το χειρότερο; Ο νομάρχης στην ίδια επιστολή επικαλείται την σύμφωνη γνώμη του Τούρκου επάρχου (μυστική διπλωματία;) αλλά και... όλων των Σαμίων!

Αλλά να μην απορούμε. Όλοι οι Έλληνες συμφωνούν με την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια, όλοι συμφωνούν στο Ευρωσύνταγμα, όλοι συμφωνούν σε νέο σχέδιο Ανάν, όπως όλοι συμφωνούσαν να μπούμε στην ΟΝΕ και να αντικαταστήσουμε την δραχμή με το ευρώ και πάει λέγοντας. Και έχουν αυτοί που κυβερνούν την συμφωνία μας για δεδομένη, καθώς αντιδράσεις δεν φαίνονται από πουθενά και για τίποτα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την αξιοπρέπειά μας και το μέλλον της πατρίδας μας, που με τόσο κόπο και αίμα εξασφάλισαν οι πρόγονοί μας για μας και τα παιδιά μας. Ως πότε θα τους αφήνουμε να αποφασίζουν για μας;

Μάρκος Φαραΐσκος
elkosmos.gr
Print this post

Email this • Share on Facebook • Save to del.icio.us • Digg This! • Stumble It!
Αναρτήθηκε από Kaykasios στις 12/03/2009 09:02:00 πμ
Ετικέτες Ελλάδα, Τουρκία
5 σχόλια:

Χριστίνα είπε...

Ως πότε θα τους αφήνουμε να αποφασίζουν για μας;

Μέχρι την ημέρα που θα αποφασίσουμε να υπερασπιστούμε την Ελλάδα σαν Ελληνες και όχι σαν ανθέλληνες .

Μέχρι την ημέρα εκείνη που θα πιστέψουμε στον τόπο μας και δεν θα τον ξεπουλάμε άλλο.

Και τέλος μέχρι την ημέρα που θα αποφασίσουμε να σηκωθούμε από το καναπέ που κοντεύουμε να πάρουμε το σχήμα του και κάνουμε την επάνάσταση μας αφανίζοντας τους Ελληνες εφιάλτες πρώτα προς παραδειγματισμό των ξένων.

Μέχρι τότε και θα αποφασίζουν άλλοι και θα πράττουν άλλοι εμείς απλά θα είμαστε θεατές μιας Ελλάδας που χάνεται....
3 Δεκέμβριος 2009 9:34 πμ
Ανώνυμος είπε...

Καιρό τώρα λέμε και ξαναλέμε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μας βρίσκεται εντός των πυλών, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες. Στο πρώτο μπάμ αυτοί οι «Εφιάλτες» θα φύγουν πρώτοι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση εσωτερικά και πάντα με γνώμονα το καλό της πατρίδας και των νησιών. Το μήνυμα δυστυχώς δεν το έχουν λάβει μέχρι σήμερα και συνεχίζουν ανενόχλητοι το «εφιαλτικό» έργο τους . Τα πλοκάμια του βαθέως κράτους της γειτόνισσας καιρό φωνάζουμε ότι έχουν απλωθεί για τα καλά στα νησιά του Αιγαίου και κάποιοι «πουλημένοι» νομάρχες-δήμαρχοι ασκούν παρανόμως την εξουσία που τους έδωσε ο λαός και κάνουν «εξωτερική πολιτική» στο όνομα μιας Ελληνοτουρκικής Φιλίας. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κατάφεραν με αυτή «την πολιτική» να μας επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι γείτονες ,όχι δια θαλάσσης όπως ήταν το λογικό και με την ανάλογη βίζα , αλλά δια αέρος με εκατοντάδες παραβιάσεις και δίχως βίζα και αυτοί "οι άρχοντες" βλέποντας τα αυτά, ακόμη συνεχίζουν.
Ειδικά για την Σάμο που γνωρίζουμε ότι είναι ίσως το μοναδικό μεγάλο νησί του Αν. Αιγαίου δίχως ποτέ στα χρονικά να έχει σηκωθεί ΠΟΤΕ μιναρές γιατί απλούστατα δεν έζησαν οι δεν μετοίκησαν Οθωμανοί στην Σάμο , οι ενέργειες αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην τελική τοποθέτηση «ανέγερση» πολλών μιναρέδων και πάλι λόγω φιλίας. Πρέπει να μπορούν οι επισκέπτες , ακόμη και οι λαθρομετανάστες να έχουν τον λατρευτικό τους χώρο στο νησί για να μη μας λένε «ρατσιστές». Τι να πει κανείς για αυτούς τους άρχοντες; Ίσως θαμπώθηκαν από τα πολυτελή αυτοκίνητα , τις μουσικές μπάντες στα παράλια τα χειροκροτήματα και τις υποκλίσεις των γειτόνων ,πράγματα που τους λείπουν από εδώ. Μήπως , λέω μήπως, παίρνουν και το κάτι τις οι άρχοντες από τους γείτονες για τις «υπηρεσίες τους»;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
3 Δεκέμβριος 2009 11:07 πμ
Χριστίνα είπε...

Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο ,φοβάμαι ότι θα το λέμε σαν ιστορία γιατί με το μπαμ θα την κάνουν αλλά την δίαβρωση και την προδοσία θα την έχουν ήδη προχωρήσει σε βαθμό μη αναστρέψιμο.
3 Δεκέμβριος 2009 1:16 μμ
Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανείς για αυτούς τους άρχοντες;

Αυτοί έχουν τις βίλλες τους και τα λεφτά Σου και τα δικά μου λεφτά και καλοπερνούν. Είναι "τσακάλια" και το γλεντάνε !

Εσύ και εγώ τι κάνουμε ;
3 Δεκέμβριος 2009 3:30 μμ
Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΠΑΜ.ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΗΓΑΝ,ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ.
3 Δεκέμβριος 2009 4:21 μμ


http://infognomonpolitics.blogspot.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΟΙΜΟΝΟ.
κανατε το φασιστικο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ μέσο αξιόπιστο.
ΝΤΡΟΠΗ!!

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ είπε...

Από την άλλη κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει το αντίθετο.......
ΑΛΟΙΜΟΝΟ δωσατε στην ανωνυμία βήμα!
ΝΤΡΟΠΗ!!

Γιάννης Μ. είπε...

Ανώνυμε, δαιμονοποιείς το μέσο, άρα είναι και η πηγή αναξιόπιστη; Κάτσε και έλεγξε το περιεχόμενο της είδησης ή των λόγων ή των άρθρων, αντί να βλέπεις την πηγή τους και αναλόγως να κρίνεις. Δηλαδή, αν κάποιος που δεν συμπαθώ ή σιχαίνομαι πει κάτι σωστό, εγώ πρέπει να το απορρίψω, επειδή δεν γουστάρω τον πομπό;;;