Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΦΟΒΕΡΟ!!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...

Μέσα από την ηλεκτρονική εφημερίδα http://www.newstrap.gr ανακαλύψαμε αυτή την ανάρτηση που μας προκάλεσε ΣΟΚ σχετικά με το εμβόλιο του νέου ιού Η1Ν1 και όπου λέει τα εξής:

Τις τεράστιες μπίζνες γύρω από το εμβόλιο της γρίπης Η1Ν1 και το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του κόσμου το επισημάναμε από την αρχή(στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε ορισμένα από τα δημοσιεύματα).
Στο βίντεο που ακολουθεί, παρακολουθείστε δηλώσεις για το θέμα της πρώην υπουργού Υγείας της Φινλανδίας (
Dr Rauni Kilde)
….Είναι αποκαλυπτικές
!



Ένα παιχνίδι-σε επίπεδο ψυχολογικών επιχειρήσεων- με στόχο το κέρδος που παίχτηκε από την αρχή και στην χώρα μας …
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν συνεχώς και οι ενστάσεις και για την χρησιμότητα του εμβολίου άλλα και για την ασφάλεια του…

Οι μεγάλες μπίζνες της νέας γρίπης

Της Ελευθερίας Κούρταλη
Αναρτήθηκε: Τρίτη 17/11/09 12.05

Πρόκειται τελικά για έναν πραγματικό τρόμο, ή για μία τεράστια και καλοσχεδιασμένη επιχείρηση του κλαμπ των φαρμακευτικών εταιρειών και των αξιωματούχων του παγκόσμιου συστήματος υγείας;


O συναγερμός που έχει σημάνει εδώ και μήνες και που έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα, το μόνο σίγουρο είναι πάντως, ότι έχει αποφέρει ένα οικονομικό όφελος τεραστίων διαστάσεων σε κάποιους, με τις παραγγελίες για φάρμακα και εμβόλια κατά της νέας γρίπης να καλπάζουν, και με τις ΗΠΑ να διαθέτουν δισεκατομμύρια για έρευνα και αγορά εμβολίων. Αξίζει να σημειώσουμε πως η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει 250 εκατομμύρια εμβόλια.
Η μεγαλύτερη κερδισμένη είναι αναμφίβολα η GlaxoSmithKline η οποία διέθεσε μεν 2,5 περίπου δισ. δολάρια για έρευνα, αλλά ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα καθώς οι πωλήσεις του φαρμάκου Relenza, από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, άγγιξαν τα 464 εκατ. στερλίνες και συνεχίζονται, ενώ οι παραγγελίες για εμβόλια που έχει έφταναν το ίδιο διάστημα, τις 440 εκατομμύρια δόσεις. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ Andrew Witty, υπολογoγίζεται πως στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις των εμβολίων θα ξεπεράσουν τα 1,66 δισ. δολάρια και ανάλογες θα είναι οι πωλήσεις και το α’ τρίμηνο του 2010.
Η Roche αναμενει πως οι πωλήσεις του Tamiflu στο σύνολο του 2009, θα αγγίξουν τα 2,7 δισ. δολάρια και θα συνεχιστούν το ίδιο δυναμικά και στις αρχές του 2010. Μάλιστα, οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου για το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν 10πλάσιες του αντίστοιχου τριμήνου του 2008.
Η Novartis εκτιμά πως οι πωλήσεις του εμβολίου του H1N1 στο δ΄ τρίμηνο θα αγγίξουν τα 700 εκατ. δολάρια και ήδη στο τρίτο τρίμηνο είχαν «κλειστεί» πωλήσεις ύψους 17 εκατ. δόσεων.
Η ΑstraZeneca η οποία πραγματοποιεί πωλήσεις μόνο στις ΗΠΑ και προσφέρει ένα αντιγριπικό ρινικό σπρεί, είοε τις πωλήσεις της το γ’ τρίμηνο να εκτοξεύονται στα 152 εκατ. δολάρια, ενώ οι συνολικές παραγγελίες φτάνουν τα περίπου 40 εκατομμύριων φάρμακα, αξίας 450 εκατ. δολαρίων .
Η Baxter International αναμένει τις πωλήσεις δ’ τριμήνου για το δικό της ειδικό εμβόλιο να αγγίξουν τα 40 εκατ. δολάρια.
Η Sanofi έχει ήδη δεχτεί παραγγελίες που ξεπερνούν τα 690 εκατ. δολάρια σε αξία.
Οι συνολικές παραγγελίες της Medimnune ( θυγατρική της AstaraZeneca ) ξεπερνούν τις 40 εκατ. δόσεις αξίας πάνω από 450 εκατ. δολάρια.
Επίσης, όπως μετέδωσε πριν λίγες μέρες το ABC News, η Abbot Laboratories αγόρασε μία βελγική φαρμακευτική για 6,6 δισ. δολάρια, η Johnson & Johnson επένδυσε 444 εκατ. δολάρια στην ολλανδική Crucell ( που παράγει εμβόλια), η Merck προχώρησε σε συμφωνία διανομής στις ΗΠΑ εμβολίων της αυστραλιανής CSL και η Pfizer εξαγόρασε την Wyeth για 68 δισ. δολάρια.

Αυτά είναι μερικά μόνον στοιχεία, από τα πάρα πολλά που υπάρχουν, για να κατανοήσουμε κάπως την … πανδημία κερδών που έχει φέρει η νέα γρίπη στις φαρμακευτικές εταιρείες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: