Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Oι άγονες γραμμές θα προκαλέσουν αεροπορικό "πόλεμο";


Συνέντευξη Τύπου αναμένεται θα δώσει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, σχετικά με το μείζον θέμα των «άγονων γραμμών» της αεροπορικής σύνδεσης των ακριτικών περιοχών της χώρας.
Ήδη η απόφαση να κατοχυρωθούν οι 15 από τις 24 άγονες γραμμές στις εταιρείες Athens Airways και Sky Express, αποκλείοντας όμως από τον σχετικό διαγωνισμό τόσο την Olympic Air όσο και την Aegean, έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων.
Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, από την 1η Δεκεμβρίου έως την 1η Απριλίου σε 15 νησιά της άγονης γραμμής θα ταξιδεύουν οι εταιρείες Athens Airways και Sky Express
Για τις υπόλοιπες 9 γραμμές ο διαγωνισμός απέβη άγονος και έως την ερχόμενη Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, αναμένονται οι προτάσεις των εταιρειών.
Η Athens Airways ανέλαβε τις γραμμές: από Αθήνα προς Ικαρία, Κύθηρα, Κάρπαθο, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη - Χίος, Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Άκτιο- Σητεία, Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Κέρκυρα - Άκτιο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος και Θεσσαλονίκη - Σάμος.
Η Sky Express ανέλαβε τις γραμμές: Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος- Ρόδος, Αθήνα - Σκύρος, Θεσσαλονίκη - Σκύρος, Αθήνα - Σητεία και Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα.
Οι γραμμές που επαναπροκηρύσσονται είναι: από Αθήνα προς Αστυπάλαια, Λέρο, Κάλυμνο, Νάξο και Πάρο, η Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία, η Ρόδος - Κως - Λέρος - Αστυπάλαια και, τέλος, η Ρόδος - Καστελόριζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: