Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΟΥ

Σάμος 11/10/09

Σύσσωμος ο Ελληνισμός γιορτάζει αυτές τις μέρες την 36η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μια ημερομηνία που αποτελεί φωτεινό ορόσημο στη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία, σταθμό στους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία - Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία.

Το «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές και τους νεκρούς μας, είναι γιορτή νίκης του λαού μας, είναι μήνυμα Δημοκρατίας, είναι το σύμβολο που ενώνει, καθοδηγεί και διαπαιδαγωγεί.

Η γενιά του Πολυτεχνείου δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να είναι συνεπής στην αγωνιστική αλληλουχία των γενεών. Γενιά της Κατοχής και της Αντίστασης, γενιά των Λαμπράκηδων και του 114, γενιά του Πολυτεχνείου.

Τα συνθήματα και τα οράματα αυτής της γενιάς του παραμένουν επίκαιρα και εξακολουθούν και σήμερα να εμπνέουν τους πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για μια κοινωνία απαλλαγμένη από το φάσμα του φασισμού, του πολέμου, της ανεργίας, της αλλοτρίωσης και της καταπίεσης.

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες μας για μια Παιδεία, που θα βοηθά τους μαθητές να κατανοούν και να ερμηνεύουν την πραγματικότητα στο σύνολό της, και για ένα Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, που θα χωράει όλα τα παιδιά, όλες τις γνώσεις, όλα τα όνειρα. Για μια Παιδεία ποιοτικά και ποσοτικά αναβαθμισμένη, δωρεάν και δημόσια.

Το Πολυτεχνείο ζει στους καθημερινούς αγώνες μας για τη διασφάλιση της δυνατότητας του πολίτη να συμμετέχει ενεργητικά στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, που προάγουν τις δημοκρατικές αξίες και τα πανανθρώπινα ιδανικά.

Το Πολυτεχνείο ζει μέσα από τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους συνεταιρισμούς που προσανατολίζουν τη δράση τους σε μια διαρκώς διεκδικητική προτασιακή λειτουργία και συμπεριφορά με τη διασφάλιση αλλά και επέκταση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Πολυτεχνείο ζει μέσα από τα κινήματα, στους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό και την περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων.

Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στις καρδιές όλων αυτών που αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία, η δημοκρατία, η κοινωνική απελευθέρωση είναι αξίες που καταχτιούνται καθημερινά, αφού είναι θέματα Μόνιμου Αγώνα – Μόνιμου Αγώνα.

Σήμερα 36 χρόνια μετά, τα όνειρα και οι προσδοκίες αυτής της γενιάς δεν έχουν ακόμα δικαιωθεί.

Σήμερα 36 χρόνια μετά, η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό το ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με σταθερά βήματα εφαρμογής πολιτικών δικαίωσης αυτής της γενιάς και του αγώνα της.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Σάμου και η Συντονιστική Επιτροπή της Τ.Ο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ τιμώντας τη γενιά του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και τους αγώνες της, διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πυθαγορείου στους Μυτιληνιούς.

Σας καλούμε λοιπόν να μας τιμήσετε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009 στις 6,30μμ.

Θα μιλήσει το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, πρώην σύμβουλος του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου σ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ.

«Τη λευτεριά οι λαοί δεν την παίρνουνε με παρακάλια

Με τα δικά τους χέρια την παίρνουν μοναχοί» (Κώστας Βάρναλης)

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Σάμου

Ο Γραμματέας

ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: