Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα εμβόλια

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες του εμβολίου της γρίπης Η1Ν1, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε με αφορμή ενστάσεις ιδιωτών γιατρών για τις παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν από τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του προς το Πταισματοδίκη Ρόδου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος αναφέρει τα εξής:

« Έχοντας έρθει σε επαφή με ιδιώτες ιατρούς σχετικά με το εμβόλιο κατά του ιού Η1Ν1 (νέα γρίπη) διαπιστώθηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τα συστατικά αυτού, την διαδικασία δοκιμής του πριν τη παραγωγή του, τους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις παρενέργειες που θα έχει τις οποίες χαρακτηρίζουν σοβαρές έως επικίνδυνες.
Περαιτέρω μου μετέφεραν ότι οι επιφυλάξεις τους εντάθηκαν όταν διάβασαν το έντυπο οδηγιών που εσωκλείεται στο κουτί του εμβολίου».

Για το λόγο αυτό ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητά να καταθέσουν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου, οι γιατροί των σχετικών ειδικοτήτων του συγκεκριμένου νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Ζητείται, επίσης, η κατάθεση του Προέδρου Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης, του προέδρου του ΚΕΛΠΝΟ και κάθε αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντα σχετικού με τα θέματα της παραγγελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: