Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΑΡΑΥΓΗ: ΣΤΟ ΚΟΤΣΙΚΑ Η ΠΛΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΔΡΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΙΣΩΜΑ. ΘΑΥΜΑ

Πράγματι.
Η καταστροφή είναι μεγάλη στον Κότσικα.

Η «αυθαιρεσία» (εντός ή εκτός εισαγωγικών) προφανής, μακάρι να έχει όλες τις «άδειες» του κόσμου. Έχει δίκιο η οικολογική εφημερίδα «Βίγλα»… «Φύλλο και φτερό ο Κότσικας».
Διότι εδώ δεν μιλάμε για κάποιον πονηράκια ιδιώτη που «τσίμπησε» 2-3 μέτρα δημόσιας δασικής έκτασης για να μεγαλώσει το οικόπεδό του, λες και θα το πάρει μαζί του στο τάφο του.
Εδώ πρόκειται για τον πνευματικό οδηγό των χριστιανών. Την εκκλησία και συγκεκριμένα τη Μητρόπολη Σάμου. Που θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, να προτρέπει στο καλό και να αποτρέπει το πλήρωμά της από τέτοιες έκνομες ενέργειες.
Κι όμως. Ο περίβολος του μοναστηριού της Παναγίας του Κότσικα που συγκεκριμενοποιούσε την «ιδιοκτησία» της Μονής «άνοιξε» και «απλώθηκε» ανατολικά, δυτικά και βόρεια (ευτυχώς νότια υπάρχει ο δημόσιος δρόμος) όπου με φερτά μπάζα θάφτηκε κυριολεκτικά το ανάγλυφο μιας δημόσιας δασικής έκτασης για να φτιαχτούν τεράστια «γήπεδα» με οικιστικό προφανώς προσανατολισμό. Θα είναι επέκταση των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης (;), θα είναι παραθεριστικά οικήματα για ιεράρχες(;),ο θεός ξέρει, αν δεν τον έχουν μπερδέψει κι αυτόν.
Όταν πριν κάποια χρόνια η Μητρόπολη έχτισε στα όρια τότε του μοναστηριακού περίβολου το διώροφο εκείνο κτίριο (απαύγασμα συμμετρίας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας) κλείνοντας το μονοπάτι για τη παραλία κάτω από το μοναστήρι, η δικαιολογία ήταν ότι έπρεπε να προστατευθεί η περιουσία της Εκκλησίας. Τώρα που η παραλία σχεδόν μπαζώθηκε και το «αρχαίο» μονοπάτι θάφτηκε, αυγατίζει περαιτέρω η εν λόγω περιουσία.
Επί της ουσίας: Συντασσόμαστε με την εφημερίδα «Βίγλα» που πρώτη ανέδειξε το θέμα και ζητάμε ανοιχτά και δημόσια: Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου πρέπει να ελέγξει τους τίτλους κυριότητας και όλα τα συναφή περί αιγιαλού και παραλίας και να ανακοινώσει τι μέτρα θα λάβει.
Η Διεύθυνση Δασών να ερευνήσει αν και πως έγινε ο αποχαρακτηρισμός δασικής έκτασης (όχι οποιασδήποτε αλλά με το σπάνιο είδος του Κέδρου) και να ανακοινώσει τι μέτρα θα λάβει.
Η Πολεοδομία να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της οικοδομικής άδειας 95/09 που έχει παραχωρήσει και να κάνει γνωστή τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βάσει της οποίας χορηγήθηκε η άδεια.
Το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο να προχωρήσουν σε αυτοψία και να αποφανθούν αν υπάρχει σχετική παράβαση με το μπάζωμα παραλιών και τον αποκλεισμό της πρόσβασης σ’αυτές.
Τέλος να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν έχουμε προηγούμενα ούτε με την Εκκλησία, ούτε με τη Μητρόπολη Σάμου, ούτε με τον Μητροπολίτη.
Όμως αγιώτατοι «ο σκοπός (παιδικές κατασκηνώσεις) δεν αγιάζει τα μέσα» και «αν -είσαι και παπάς με την αράδα σου (νόμο) θα πας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: