Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

"KOTΣΙΚΟΠΕΔΙΟ"

Mας θεωρούν τελικά χαζούς όλους.Ο Λιμενάρχης Σάμου λέει περιμένει να του πει τι έγινε η Κτηματική υπηρεσία και η κτηματική περιμένει τα συμβόλαια!!!!

ΒΡΕ άντε να ............................Ας βάλει ο καθένας όποια λέξη του έρχεται




έχουν μπαζωθεί τα πάντα και όλοι κάνουν τα στραβά μάτια Ο Λιμενάρχης περιμένει την κτηματική υπηρεσία να του πει τι έχει γίνει και η κτηματική υπηρεσία περιμένει λέει τα συμβόλαια ρε αυτοί μας δουλεύουν όλους μας άντε να τους τα πούμε ένα χεράκι στο διαδίκτυο.
κανείς δεν αντιλήφθηκε την οικολογική καταστροφή τώρα μετά την κατακραυγή τρέχουν να τα μπαλώσουν


αναδημοσίευση από το ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ μας δουλεύουν όλοι τελικά ,ρε μάγκες αφήστε τις εξυπνάδες ο ένας περιμένει τον άλλο να δει τι έγινε ,μάτια δεν έχετε να δείτε τι έχει συμβεί στον Κότσικα ;κουκουρίκου σε όλα;

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ για το «ΜΠΑΖΩΜΑ» ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΚΑ




Τον τελευταίο καιρό, πλήθος αρνητικών σχολίων είτε διαδικτυακά, είτε σε συζητήσεις κοινωνικών ομάδων και φορέων αφορούν στο «μπάζωμα» οικοπεδικής έκτασης ιδιοκτησίας του Μοναστηριού της Παναγίας του Κότσικα που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου. Αυτά που ακούγονται δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τη θρησκευτική αρχή του τόπου μας, καθώς τροφοδοτούνται και από την μη έκδοση κάποιας υπεύθυνης ανακοίνωσης για την όλη υπόθεση. Στηλιτεύεται επίσης το γεγονός πως οι αρμόδιες αρχές δεν εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία, αφού κατά το Ελληνικό Σύνταγμα «όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο».

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Από ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, όταν εγκαταστάθηκαν οι εργολάβοι για να διανοίξουν τον περιμετρικό δρόμο Βαθέος (καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος για εναπόθεση χώματος) ζητήθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες που στα κτήματά τους θα ήθελαν να τοποθετηθούν κάποιες ποσότητες προϊόντων εκσκαφής.
«Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, είπε ο νομάρχης, προέβλεπε ειδικό χώρο εναπόθεσης των μπαζών. Οι εργολάβοι ωστόσο άρχισαν να ρωτούν ιδιοκτήτες κτημάτων αν θα ήθελαν χώμα με αποτέλεσμα ο Μεσόκαμπος να γεμίσει, ο δρόμος από το Βαθύ μέχρι το Κοκκάρι το ίδιο και να μπαζωθεί η περιοχή Κότσικα. Πιστεύω ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δε γνώριζε το μέγεθος του μπαζώματος που θα έκαναν εκεί και ότι οι εργολάβοι ενήργησαν κατά το δοκούν! Εμείς στείλαμε στην περιοχή ειδική υπηρεσία που εξετάζει το περιβάλλον και αναμένουμε την αναφορά της. Εκ του νόμου είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλλουμε πρόστιμο στη Μητρόπολη, το ύψος του οποίου άλλοι θα καθορίσουν...»

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ
Ο Λιμενάρχης Σάμου Στέλιος Παρτσάφας που ρωτήθηκε σχετικά είπε ότι αναμένει έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας αλλά και της Πολεοδομίας Σάμου για να δει εάν έχουν μπαζωθεί ο αιγιαλός και παραλία, ώστε να πράξει ανάλογα.
Ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Σάμου ανέφερε ότι συντάσσεται ειδικό πρωτόκολλο ενώ η Κτηματική Υπηρεσία αναμένει να της κατατεθούν συμβόλαια ιδιοκτησίας, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω.

Ο δήμαρχος Βαθέος Φίλιππος Πετρούσκας τόνισε πως ο δήμος ουδεμία ανάμειξη δεν έχει καθώς η εναπόθεση των προϊόντων εκσκαφής αποτελεί ευθύνη του εργολάβου.
Ο «Σ.Τ.» αναζήτησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου ώστε να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ και η άποψή του, πλην όμως απουσίαζε στην Αθήνα καθώς συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.
Πάντως το όλο θέμα παραμένει ανοικτό και οι πληροφορίες που έχουμε αυτή τη στιγμή ομιλούν για αποκατάσταση του περιβάλλοντος εκ μέρους της Μητρόπολης, στο μέτρον του δυνατού. Με άλλα λόγια, θα γίνει καθαρισμός του αιγιαλού και της παραλίας με απομάκρυνση των μπαζών, ενώ παράλληλα θα διανοιγούν δρόμοι και μονοπάτια που έκλεισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: