Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ



Άρθρο του Γιώργου Γαρυφάλλου

Μια περίεργη υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες γύρω στις 3:30 το απόγευμα μετά από καταγγελία που μου έγινε από ανώνυμο ακροατή της εκπομπής.
Ο ακροατής μου ανέφερε πως στην περιοχή
Κατσούνι της Σάμου
και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Ήρας σε χώρο πάρκινγκ και απέναντι από νεοανεγειρόμενη οικοδομή, κάποιος έχει πετάξει αρχαία ιδιαίτερης αξίας!!! και μου ζήτησε να πάω να τραβήξω φωτογραφίες.
Μετά την 1η μου έκπληξη και σκεπτόμενος ότι ίσως είναι λάθος η εκτίμηση του φίλου ακροατή, πράγματι σε 15 λεπτά βρέθηκα στο σημείο και αυτό που αντίκρισα ήταν φοβερό!

Μέσα σε κάποιους σωρούς από μπάζα που ίσως προέρχονται από την απέναντι οικοδομή πραγματικά υπήρχαν 2 αρχαία κομμάτια που το ένα (όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες) απεικόνιζε ένα αρχαίο γουρούνι και το άλλο ήταν ένας κίονας ή κιονόκρανο!!!
Αφού τράβηξα τις απαραίτητες φωτογραφίες και εξερεύνησα τον γύρω χώρο (μήπως βρεθεί και κάτι άλλο) αμέσως επικοινώνησα με το Τμήμα Ασφαλείας της Σάμου και ένα συμβατικό αυτοκίνητο του τμήματος με 2 άνδρες έφτασε στο σημείο και όπως διαπίστωσαν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, επρόκειτο για αρχαία.
Οι αστυνομικοί κάλεσαν αμέσως την αρχαιολογική υπηρεσία Σάμου όπου υπάλληλός της, αφού εκτίμησε ότι πράγματι τα 2 αυτά εγκαταλειμμένα αρχαία κομμάτια, ήταν πράγματι αυθεντικά, τότε δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν από το σημείο και να οδηγηθούν σε ασφαλέστερο ώστε να γίνει εκεί η τελική εκτίμηση και να ξέρουν ποιας εποχής συγκεκριμένα είναι.


ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.


Πάντως η αστυνομία θα σχηματίσει κάποια δικογραφία όπου θα γίνει η σχετική προανάκριση και θα δούμε τι συμπεράσματα θα βγουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: