Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Επειδή οι άρχοντες έχουν μια δυσκολία να ακούνε και να θυμούνται!!!

Για δείτε εδώ τι σχόλια έκαναν πριν 1 χρόνο οι πολίτες για 1 ολόκληρη εβδομάδα για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα των ΑΡΧΟΝΤΩΝ...

Από την σελίδα των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


yiannis είπε
Ιουλίου 1, 2008 @ 3:49 μμ
no comment!!!!!!!!!!
che

maria sevastaki είπε
Ιουλίου 1, 2008 @ 4:19 μμ
AΙΣΧΟΣ …ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ?ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΕ?.. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ

eupalinos είπε
Ιουλίου 1, 2008 @ 4:32 μμ
Όπως πλησίαζα με τη φωτογραφική μηχανή μερικοί εργάτες έλεγαν τι καλά που έκοψαν τα δέντρα και “τι γέρικα και άσχημα” που ήταν. (!)
Κάποιοι άλλοι φυσικά για χρόνια τώρα έσκαβαν στις ρίζες τους και τα κουτσούρευαν όπως-όπως. Με το ίδιο σκεπτικό φυσικά και την ίδια “ευαισθησία” πρέπει να ξεγράφουμε κάθε τι παλιό και “γέρικο” στη πόλη και στη κοινωνία. Όπως έκαναν και οι αρχαίοι Λακεδαιμόνιοι που πέταγαν τους αδύναμους και ανήμπορους στο γκρεμό ή αργότερα ο Χίτλερ για φτιάξει μια “νέα, ισχυρή, καθαρή” κοινωνία. Έτσι και εδώ βλέπουμε για άλλη μια φορά μια κατάσταση που αφού αφέθηκε να φτάσει “ο κόμπος στο χτένι” ήρθαν οι σωτήρες να μας σώσουν όπως-όπως. Βλέπε περιφερειακό, βιολογικό, παραλιακή, ΧΥΤΑ, κλπ. κλπ.

Τάσος Σαραντίδης είπε
Ιουλίου 1, 2008 @ 4:33 μμ
ωραίο μάθημα δίνουμε στα παιδιά μας !!!
οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Σάμου πριν μερικές εβδομάδες είχαν κάνει διαδήλωση έξω από τη Νομαρχία φωνάζοντας ” ΜΗ ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ “

eupalinos είπε
Ιουλίου 1, 2008 @ 4:37 μμ
Τα παιδιά είχαν συντάξει ψήφισμα και σύμφωνα με πληροφορίες, συνέλεξαν 650 υπογραφές!

dinos tzortzoglou είπε
Ιουλίου 1, 2008 @ 5:35 μμ
Για Δέντρα “άσχημα” δεν είχα ξανακούσει….
Από την Ασχήμια των “αρχόντων” μας ποιος θα μας σώσει……
Από την Ασχήμια που έχουμε μέσα μας ποιος θα μας σώσει…..
Μην τα κλαίτε τα δέντρα…..
Για εμάς να κλαίτε…..
Υ.Σ. Αν μας διαβάζει κανένας “αρχων”: Τώρα τελευταία σα να … ασχημήνανε τα δέντρα στα Πλατανάκια….

maria sevastaki είπε
Ιουλίου 1, 2008 @ 7:04 μμ
άξεστοι δημαρχοι άξεστοι άρχοντες
ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ

Angelos είπε
Ιουλίου 1, 2008 @ 8:42 μμ
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το τσιμέντο τελικά έχει δική του ζωή… Η δεύτερη φωτό ειδικά μοιάζει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το τερατώδες κτίριο μοιάζει να κινείται προς τα εμπρός. Ο εκσκαφέας σωριάζει τα κομένα δέντρα για να ανοίξει το δρόμο -ίσως και για να ταϊσει το τέρας.
Μπράβο στον φωτογράφο!

michaliadis_michael είπε
Ιουλίου 2, 2008 @ 8:33 πμ
Φίλοι μου, το να ακούς τα πριόνια να κόβουν τα πεύκα είναι τρομερό. Θαρρείς και σου ξεριζώνουν την καρδιά. Εγώ έχω μείνει άφωνος γιατί αν και μαζεύτηκαν 653 υπογραφές δεν καταφέραμε να τους μεταπείσουμε. Τελικά ο Δήμαρχος και οι περί αυτόν αποδεικνύονται μεγάλοι φασίστες.Παρόμοια βέβαια συμβαίνουν και στις άλλες περιοχές του νησιού (βλέπε Καρλόβασι).

Ελενα Χουσνή είπε
Ιουλίου 2, 2008 @ 9:35 πμ
Είναι απορίας άξιον πώς μπορούν κάποιοι να καμαρώνουν κιόλας για την ασχήμια που προκάλεσαν και να κάνουν πλάκα για τους… γραφικούς που προσπάθησαν να τους μεταπείσουν και δεν τα κατάφερανα. Βλέποντας την εικόνα αισθάνθηκα οργή και αγανάκτηση. Μου στερούν την δυνατότητα να αισθάνομαι όμορφα για τον τόπο όπου ζω και αυτό με θυμώνει και με κάνει να θέλω να πώ ΟΧΙ ΠΙΑ! Σαν κοινωνία ενεργών πολιτών θα πρέπει ακομη περισσότερο μετά από αυτό το κακούργημα να δραστηριοποιηθούμε. Τουλάχιστον να απαιτήσουμε να αντικατασταθούν τα δέντρα αυτά.

Μανόλης Δ. Αποστόλου είπε
Ιουλίου 2, 2008 @ 10:37 πμ
Ό,τι έγινε, έγινε αγαπητοί. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα.
Καλό θα ήταν να υπάρξει μια μικρή, αλλά σοβαρή μελετούλα αποκατάστασης αστικού τοπίου με κατάλληλα δέντρα και πράσσινο. Έχουμε δει όργια δεντροφυτεύσεων… μέχρι και γκαζόν σε αιγαιοπελαγήτικη παραλία… και χειρότερα!

dinos tzortzoglou είπε
Ιουλίου 2, 2008 @ 1:25 μμ
Αγαπητέ Μανόλη αρχίσαμε να φοβόμαστε και τις … μελέτες!!!!
ΠΟΙΟΣ τις παραγγέλνει και ποιος τις κάνει;
Γιατί ο … μελετητής κάνει τη μελέτη, την ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ όμως τη δίνουν οι φωστήρες-άρχοντες…..
Με … μελέτη έγινε η πλατεία μας………
Με … μελέτη βγήκαν οι νεραντζούλες στο Πυθαγόρειο για να μπουν μουριές..
Με … μελέτη μπήκαν τα “πλακάκια” του κεντρικού δρόμου στο ίδιο χωριό…
Με κάποια μελέτη (υποθέτω) έκοψαν και τα δέντρα στη Δερβενακίων…
Ξέρω, ξέρω …. Μη μου επιτεθείτε όλοι…..
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ μελέτες….
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ όμως και δημόσιος διάλογος.
Και δημόσιος έλεγχος…

eupalinos είπε
Ιουλίου 2, 2008 @ 1:58 μμ
Έχει δίκιο ο Μανώλης που λέει να δούμε το αύριο. Για να φτάσουμε όμως σε ένα καλύτερο αύριο η κριτική, η αυτοκριτική και ο δημόσιος διάλογος με υπευθυνότητα και σοβαρότητα είναι απαραίτητα εργαλεία.
Εάν δεν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες και δεν τις αναζητούμε όταν οι περιστάσεις το απαιτούν πως θα λύσουμε τα προβλήματα μας? Είναι αναγκαίο λοιπόν να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο πρώτα από όλα και μετά θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τους θεσμούς και τα εργαλεία (τις μελέτες που αναφέρετε) που χρειαζόμαστε.

Γιώργος είπε
Ιουλίου 2, 2008 @ 2:18 μμ
Δυστυχώς το περιβάλλον που κατόρθωσε να επιβιώσει για τόσους αιώνες φαίνεται για τους σημερινούς κατοίκους αυτού του νησιού να είναι ένα αδειανό πουκάμισο.

ΝΑΝΣΥ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ είπε
Ιουλίου 2, 2008 @ 3:45 μμ
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ
ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΑΡ’ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!!!

Αθηνά Π. είπε
Ιουλίου 2, 2008 @ 10:35 μμ
100 χρονών πεύκα καρατομήθηκαν , για να δούμε καλύτερα το τσιμεντένιο θηρίο της Νομαρχίας? Εξαφανίζουμε το πράσινο για να φανεί καλύτερα το γκρίζο? Μια όαση στην Οδό Δερβενακίων ήταν αυτά τα πανύψηλα δέντρα !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΦΟΥΤΣΙΚΟΣ είπε
Ιουλίου 3, 2008 @ 12:59 πμ
ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ(ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΝΟΜΑΡΧΗΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ.ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΑΦΤΙ ΤΟΥΣ!!!!

Side21 είπε
Ιουλίου 3, 2008 @ 2:46 μμ
“ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ …. ”
ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ….
Αίσχος ….

Τσουκνίδα είπε
Ιουλίου 3, 2008 @ 3:09 μμ
Τα όμορφα δέντρα, όμορφα κόβονται

Τσουκνίδα είπε
Ιουλίου 3, 2008 @ 3:11 μμ
Όσο για το αύριο… θα μπει κανένα δέντρο στην προέκταση της παραλίας, σε κείνη την έρημη πλατεία που είναι ο έρημος σοφούλης;
στο πάρκινκ; μετά την παιδική χαρά;

ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε
Ιουλίου 3, 2008 @ 3:14 μμ
εαν τα πευκα ψηφιζαν σιγουρα θα τα ποτιζαν αλλα μαλλον επειδη ψηφιζουν οι γειτονοι τα εφαγε το πριονι .

Μανόλης Δ. Αποστόλου είπε
Ιουλίου 4, 2008 @ 11:38 πμ
Ό,τι συμβαίνει είναι απλά το αποτέλεσμα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που πηγάζει απο το αθηνοκεντρικό μας μοντέλο ανάπτυξης και η οποία χρησιμοποιείται ως εργαλείο για national mind control. Άλλωστε, το ζήτημα δεν είναι νέο, αλλά έχει και συνεχίζει να ταλανίζει τη μεταπολεμική Ελλάδα.
Έτσι πολλές επαρχιακές πόλεις μοιάζουν με συνοικίες της Κυψέλης, τα νεότερα σχολεία (ειδικά των 70’s & 80’s) μοιάζουν με τσουβάλια τσιμέντο που τα ξέχασες στο ψιλόβροχο και έπηξαν – γαμώ τα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, ακόμα και οι φυλακές έχουν καλύτερη αισθητική! Ο Angelos το λέει ωραία στο σχόλιό του για το ζωντανό τσιμέντο και μπράβο στο φωτογράφο και απο μένα!
Αντί λοιπόν για Νομαρχιακό Διοικητήριο, το κτίριο προτείνω να μετονομαστεί σε “Star Trek Bodrum Vilaet” στο όνομα της ζητούμενης καινοτομίας στην τοπική ανάπτυξη και της θερμής ελληνοτουρκικής φιλίας . Η ονομασία παρακαλώ κατοχειρώνεται στο ονομά μου!
Στο θέμα μας. Έτσι κόβουν τα δέντρα στο Δήμο Αθηναίων και στην Αττική οδό. Τα σούπερ αντανακλαστικά που έχουν τα τοπικά γατόνια λειτουργούν σε χρόνο dt και … βουουρρρ να μαστε πρώτοι, μη μας πούνε οπισθοδρομικούς. Το φαινόμενο είναι πανελλαδικό κι οποιος κατάλαβε κατάλαβε και να μην θεωρεί ότι έχουμε άξεστους άρχοντες!

ΜΑΡΙΑ είπε
Ιουλίου 5, 2008 @ 8:50 πμ
Ισως θα πρέπει να είμαστε και οικολόγοι και φιλόζωοι και δεν ξέρω τι αλλο αλλά πάνω απ όλα πρέπει να είμαστε φιλάνθρωποι.Προτιμούμε δένδρα τα οποία εμποδίζουν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γιατί μ αυτά κυκλοφορούμε πια όλοι μας και οι οικολόγοι και οι πράσινοι και οι κόκκκινοι και όλοι μας και μη μου πείτε όχι, παρά έναν δρόμο ασφαλή χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για ατύχημα;Ελεος γεμίσαμε από φίλους που αγαπάνε όλα τα αλλα και αδιαφορούνε για τους ανθρώπους.Και μη μου πείτε ότι αυτά (τα δένδρα ,τα ζώα κ άλλα) βοηθάνε εμάς.Η εποχη προχωράει πάμε μπροστα κινούμαστε με <> μας αρέσει δεν μας αρέσει.Συμφωνώ ότι άλλες φορές είναι καλό αυτό κι άλλες όχι.Αλλά μη μένουμε πίσω.Μπορούμε να φυτέψουμε άλλα δένδρα μικρότερα που δεν θα εμποδίζουν.Ολα διορθώνονται εκτός από τη ΖΩΗ.Μακάρι να είμσταν τόσο υπερβολικοί στα λόγια και στις πράξεις όταν απειλούνται ζωές και όχι μόνο δέντρα που ξαναγίνονται.Είμαι σκληρή;Ισως αλλά δεν αντέχω τα δήθεν και τα πρέπει

eupalinos είπε
Ιουλίου 5, 2008 @ 11:53 πμ
“Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε”?
Φταίνε τα δέντρα που ήταν εκεί για 100 χρόνια και θα ήταν εκεί άλλα τόσα ή οι άνθρωποι που φτιάχνουν τους δρόμους και κτίζουν πόλεις χωρίς μελέτες? Ο δρόμος που θα εξελιχτεί σε χώρο στάθμευσης, η έλλειψη πεζόδρομων, τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα σωρό άλλες παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές δεν είναι επικίνδυνες? Τα λιγοστά δέντρα είναι αυτά που απειλούν την ασφάλεια μας? Έλεος!

Τάσος Σαραντίδης είπε
Ιουλίου 6, 2008 @ 2:13 μμ
Νά και μια αντίθετη άποψη !!!
(Μαρία δεν κατάλαβα, δηλαδή πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα που είμασε οικολόγοι και φιλόζωοι και πράσινοι και κόκκκινοι και έχουμε άποψη για το τόπο που ζούμε ?)
η άποψη μου για το εν λόγω έργο είναι ότι ένας οδηγός που κυκλοφορεί μέσα στα στενά με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα γύρω από την οδό Δερβενακίων δεν θα του κάνει μεγάλη εντύπωση ο μεγάλος δρόμος που έχει ανοίξει μόλις τώρα.. καλά θα ήταν όλη η πόλη να είχε μεγάλους και άνετους δρόμους αλλά αυτό είναι αδύνατο σήμερα πέρασα για πρώτη φορά από αυτό το σημείο και μου φάνηκε πολύ άδειο και άσχημο χωρίς τα δένδρα… θα ήθελα πάντως και τη γνώμη των εργαζομένων στη Νομαρχία για αυτό το θέμα όπως επίσης αυτών που εργάζονται στα καταστήματα απέναντι. Τους αρέσει τώρα καλύτερα που μεγάλωσε ο δρόμος και έφυγαν τα δένδρα ή πριν ήταν καλύτερα που είχε περισσότερο πράσινο και σκιά αλλά λιγότερο χώρο !

dinos tzortzoglou είπε
Ιουλίου 6, 2008 @ 8:16 μμ
Καλώς τη Μαρία!!!
Πάνω που έλεγα πως μεταξύ μας τα λέμε μεταξύ μας τ’ ακούμε!!!!
Λίγος διάλογος!!!
Τώρα μπορεί να με πεις “δήθεν” βέβαια… οπότε θα σε πω κι εγώ … “κυνική”…
Αλλά δεν ξεκινάει έτσι ένας καλοπροαίρετος διάλογος υποθέτω…
Ποιες ζωές απείλησαν τα …. δέντρα καινούρια μας φιλη;
Συγχώρεσέ με αν δεν κατάλαβα τί θες να πεις…
ΠΡΕΠΕΙ να συνδέουμε ΤΟΣΟ τη ζωή μας με το αυτοκίνητο όμως;
ΠΡΕΠΕΙ να σχεδιάσουμε τις πόλεις μας σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες ή με τις δικές μας;
Υποθέτω ότι αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο διαμερίσματα, το ένα με θέα σε πάρκο και το άλλο με θέα σε μια μάντρα αυτοκινήτων δε θα διάλεγες το δεύτερο… Γιατί;;;
Ας το πάρουμε αλλιώς. Χρειάζεται ένας δρόμος ταχείας (ή ταχύτερης) κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο; Σου φαίνεται πιο ασφαλές; Σου φαίνεται απαραίτητο;
Δεν έχει να κάνει με δυο-τρία πεύκα Μαρία…
Έχει να κάνει με την αντίληψη που έχει ο καθένας για την “ανάπτυξη” ,για την Πόλη μας, για τη ζωή μας, για το μέλλον μας…
Και συγχώρεσέ με, αλλά εγώ αυτό το βρίσκω εξόχως …. “φιλάνθρωπο”…
Αν πάλι κάνουμε λάθος……
Είμαστε εδώ να σε διαβάζουμε….
Υ.Σ. “Τουλάχιστον” θα φυτευτεί κάτι; Άκουσε κανείς τίποτα;

manio chadzopoulou είπε
Ιουλίου 7, 2008 @ 11:56 πμ
Κρίμα, που σε λίγες μέρες θα έρθω Σάμο, και στη βόλτα μου δεν θα συμπεριλάβω τη συγκεκριμένη διαδρομή. Νιώθω θλίψη και οργή. Θλίψη γιατί ότι και να φυτευθεί δεν θα είναι το ίδιο. Οργή γιατί αυτοί που το αποφάσισαν δεν ακούν την κραβή αγωνίας του πλανήτη μας. Οργή για τους συναδέλφους μηχανικούς της Νομαρχίας που το επέτρεψαν. Οργή για αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το αυτοκίνητό τους. Που για όλες τις αποστάσεις στην πόλη πρέπει να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο. Σας διαβεβαιώνω σαν συγκοινωνιολόγος μηχανικός ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την κοπή των δένδρων. Απεναντίας θα οξυνθεί.
Λυπάμε. Μερικές φορές νιώθω ότι αγαπώ το νησί – δεν είμαι από Σάμο – πιό πολύ από τους ντόπιους. Ισως γιατί πολύ από αυτούς δεν έχουν καταλάβει σε τι ευλογημένο τόπο ζούν

ΘΑΝΑΣΗΣ είπε
Αυγούστου 2, 2008 @ 3:26 μμ
Θα δώσω μια άλλη πτυχή του θέματος, με αφορμή την κοπή των δένδρων, αλλά και γενικώς με όσα συμβαίνουν πρόσφατα στο νησί (οδός Δερβενακίων, Πυθαγόρειο, Ευαγγελίστρια, Σεϊτάνια, Πορφυριάδα, Περιφερειακός κ.λ.π.) και όσα πολύ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν (Κρούντερε, φράγμα Καρβούνη, κερκίδες στον αύλειο χώρο της Πορφυριάδας, μερικά απ’ αυτά), την ίδια ώρα που το νησί είναι πολύ πίσω στην ανακύκλωση, στη βιολογική γεωργία, στην αξιοποίηση ανανεώσιμων ενεργειακών πηγών, τις εσωτερικές (ανύπαρκτες) συγκοινωνίες.
Λαβή μου έδωσε η αναφορά σε χρονογράφημα της Κούλας Καραμηνά Πόθου, δημοσιευμένο στη “Χαραυγή”, που αφού στιγμάτισε την όλη Πολιτεία του Δήμου Βαθέως, αναρωτήθηκε ταυτόχρονα: “τελικά μήπως δεν τα αξίζαμε τα πεύκα;”. Γιατί, λίγοι να βρισκόμασταν εκεί τις 30/6/08 και ενώ αρκετοί ενημερώθηκαν από το πρωί για το τι έμελε να συμβεί, ελάχιστοι προσέτρεξαν, ως απλοί (βουβοί) και μόνο θεατές.
Σ’ αυτόν τον τόπο σίγουρα περισσεύει η αδιαφάνεια, εξ ίσου αισθητό είναι και το έλλειμμα ενεργών πολιτών. Με την ευκαιρία και πριν να θρηνήσουμε κι άλλες απώλειες, μήπως επείγει μια συνάντηση όλων (χωρίς αποκλεισμούς) των ευαισθητοποιημένων, να συζητήσουμε από κοντά, να βρούμε τρόπους συντονισμού των δράσεων και των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων του καθενός μας, ν’ ανοιχθούμε βρε αδερφέ περισσότερο στην κοινωνία.
Θέλω να ελπίζω, παραπέμποντας σε όλα τα προαναφερόμενα, η προτροπή μου να βρει πρόσφορο έδαφος και να ακουσθούν αντιρρήσεις ή δισταγμοί που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε.

dinos tzortzoglou είπε
Αυγούστου 7, 2008 @ 1:47 μμ
Ποιος μπορεί να έχει αντιρρήσεις σε πρόσκληση σε διάλογο??
(Τέλος πάντων, μόνο για μένα… “δικαιούμαι να ομιλώ”)

ENERSIS είπε
Αυγούστου 11, 2008 @ 10:06 μμ
Το κόψιμο των δέντρων σαφώς δείχνει κάτι. Παρ’ όλο που συγκεκτρώθηκαν κάποιες υπογραφές και γενικά όποιες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ας μη χάσουμε όμως το “δάσος για το δέντρο”.
Το “δάσος” πιστεύω ότι βρίσκεται ανάμεσά μας.
Είναι η δύναμη που έχουμε όλοι μαζί ως κοινωνία ώστε να μεταφέρουμε τα μηνύματά μας στην Τοπική αυτοδιοίκηση και να επηρεάσουμε την λήψη αποφάσεων.
Δηλαδή χρειαζόμαστε ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Συμπολίτες μας με ευαισθησίες, ιδανικά και ενεργό δράση. Οι πράξεις μας μιλάνε περισσότερο από τα λόγια μας.
Αν λοιπόν δεν μας αρέσουν κάποια πράγματα που γίνονται στον τόπο μας ας διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για το αύριο.
Τί λέτε μπορούμε? ή θα μείνουμε μόνο στα λόγια….

samiotis είπε
Αυγούστου 30, 2008 @ 9:49 πμ
Καλό θα ήταν πάντως να αναφέρουμε ότι το κτίριο της Νομαρχίας έχει βγει από τότε που ξεκίνησε η κατασκευή του 3 μέτρα από την οικοδομική του γραμμή, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί κατά 3 μέτρα και το πλάτος του συγκεκριμένου δρόμου.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα.

eupalinos είπε
Σεπτεμβρίου 1, 2008 @ 7:36 πμ
Ενδιαφέρον, δεν νομίζω να το γνωρίζουν πολλοί αυτό! Μήπως έχεις περισσότερες πληροφορίες γιατί και πως έγινε αυτή η επέκταση

Δεν υπάρχουν σχόλια: