Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Άλλο Debate & άλλο…Μονόλογος


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Το πώς τα καταφέρνουμε στην πατρίδα μας και αλλοιώνουμε τα πάντα είναι σίγουρα ψυχοκοινωνικό φαινόμενο που απαιτεί πολλές ομάδες ερευνητών για να το μελετήσουν, να το προσδιορίσουν και να μας δώσουν τις απαραίτητες ερμηνείες.
Δείγμα γραφής; Τα περιβόητα Debate ανάμεσα σε δημοσιογράφους και Προέδρους Κομμάτων της Βουλής (αναπόσπαστα πλέον μέρη της εκλογικής διαδικασίας) και η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ του Debate ανάμεσα στο Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!
Μεταφέρω ως «blog-άποψή» μου αυτά που είπα σήμερα το πρωί στο ALTER φιλοξενούμενος του Γιώργου Αυτιά στο «καλημέρα σας» σχετικά με το «πρόβλημα» των δημοσιογράφων που θα έχουν ΜΟΝΟ ΕΙΚΟΣΙ (20) δευτερόλεπτα για να αρθρώσουν την ερώτησή τους!...
Δεν με απασχολεί η παρωδία του «δήθεν» debate όλων των Αρχηγών, αλλά στο «δήθεν» debate των κκ Καραμανλή και Παπανδρέου είναι υπέρ αρκετά τα ΕΙΚΟΣΙ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ αρκεί να συμφωνήσουν στη διανομή του «άχαρου» ρόλου υποβολή πραγματικών ερωτήσεων:
1/ Τι έγινε με τα περήφανα νιάτα;
2/ Τι έγινε με τα ένδοξα γηρατειά;
3/ Τι έγινε με το Σεμνά;
4/ Τι έγινε με το Ταπεινά;
5/ Ποιος θα μα δώσει πίσω την χαμένη μας Αξιοπρέπεια;
6/ Ποιος θα μας επιστρέψει την Ελπίδα που μας έκλεψαν;
Αυτά επειδή το εάν ο ένας θα μας «παγώσει» τους μισθούς ή ο άλλος θα μας τους «αυξήσει» κατά 34 λεπτά του ευρώ τον μήνα ΔΕΝ είναι για σκεπτόμενους και προβληματισμένους ΠΟΛΙΤΕΣ αλλά μάλλον για απερίσκεπτους και προβληματικούς….
___________________________________________________________

* Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: