Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ντενίζ Μπαικάλ...ας θυμηθούμε ποιος είναι


Ο Ντενίζ Μπαικάλ κ. Πετρούσκα και κ. Κάρλα είναι ο κύριος που σκύψατε και τον χαιρετίσατε ξεχνώντας βέβαια ποιος είναι.
Να σας θυμίσουμε λοιπόν.

31 Ιανουαρίου 1996
Υπουργός Εξωτερικών
της Τουρκίας τότε ο κ. Ντενίς Μπαικάλ

Από τις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η ελληνική σημαία δεν κυματίζει στη βραχονησίδα Ίμια. Αν και η κυβέρνησή μας είχε υποσχεθεί να μην εγκαταλείψει το νησί μας, ο ανίκανος να υπερασπίσει το ελληνικό έδαφος πρωθυπουργός κ.Σημίτης απόσυρε τις ελληνικές δυνάμεις από τη βραχονησίδα, όταν μια τουρκική ομάδα καταδρομέων αποβιβάστηκε και κατέλαβε την γειτονική (και ελληνική) βραχονησίδα Ακρογιαλιά. Στις 4.49 π.μ. ένα ελληνικό ελικόπτερο που προσπάθησε να εξακριβώσει την παρουσία ή όχι Τούρκων στρατιωτών στην Ακρογιαλιά δέχθηκε ηλεκτρονική παρεμβολή (jamming) από τους Τούρκους και συνετρίβη. Οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο (Χ.Καραθανάσης, Ε.Γιαλοψός, Π.Βλαχάκος) σκοτώθηκαν. Ειρωνικά λίγο αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών κ.Πάγκαλος είπε πως μετράει με φειδώ το αίμα των παιδιών της Ελλάδος (προφανώς δεν μετράει με την ίδια φειδώ τα εδάφη που εγκατέλειψε στους Τούρκους). Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πρωτοβουλία τους, φέρνοντας στη μνήμη των Ελλήνων άσχημες μνήμες από προηγούμενες δεκαετίες. Την ίδια ώρα στην Τουρκία άρχιζαν οι έξαλλοι πανηγυρισμοί. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα εγκαταλείπει έδαφος της αμαχητί.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντενίζ Μπαϊκάλ σε δηλώσεις του είπε ότι "δεν παίζουν με την Τουρκία. Στην αρχή των γεγονότων θέσαμε τους εθνικούς μας στόχους. Θα ετερματίζετο η εκεί ελληνική κατάληψη, οι Έλληνες θα απεσύροντο από τις βραχονησίδες. Λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα και ενισχύσαμε την περιοχή. Αποβιβαστήκαμε στο Καρντάκ. Αυτό έδειξε ότι η Τουρκία έχει σαφή πολιτική βούληση στον τομέα της υλοποίησης των στόχων της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: