Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Οικονομική ενίσχυση στα Κέντρα υποδοχής μεταναστών

Στην οικονομική ενίσχυση των Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών, με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Πάτροκλος Γεωργιάδης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο και τους Νομάρχες, Λέσβου Παύλο Βογιατζή, Χίου Πολύδωρα Λαμπρινούδη, Σάμου Μανώλη Κάρλα, και Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη, στην οποία συζητήθηκαν τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των κέντρων και η παραμονή των ανηλίκων σε αυτά. Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει δύο σύγχρονα κέντρα για την υποδοχή των ανθρώπων αυτών, στον Κυπρίνο του Έβρου και στο Βαθύ της Σάμου. Από εκεί και πέρα επειδή η ροή συνεχίζεται αντιμετωπίζονται καθημερινά τα προβλήματα που παρουσιάζονται».
Σήμερα θα σταλεί στην ΕΝΑΕ σχέδιο που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Εσωτερικών για τον ενιαίο οργανισμό λειτουργίας που πρέπει να γίνει για όλα τα κέντρα υποδοχής, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν οι ανάλογες εγκρίσεις για το προσωπικό «προκειμένου τα κέντρα αυτά να λειτουργούν χωρίς προβλήματα». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Παρά τα βήματα προόδου που έχουμε κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα προς επίλυση. Πρώτα απ’ όλα η αντιμετώπιση των εξόδων λειτουργίας των κέντρων αυτών θέμα που οι συνάδελφοι Νομάρχες έβαλαν επιτακτικά».

ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: