Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Aξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής η Ρόδη Κράτσα



Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ,κ. Νικολά Σαρκοζί, υπέγραψε την απόφαση ανακήρυξης της ευρωβουλευτού και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδης Κράτσα σε «Αξιωματικό της Λεγεώνας της Τιμής», ως επιβράβευση του οράματος και της προσφοράς της στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση και την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στον κόσμο.
Πρόκειται για ανώτατη διάκριση που μπορούν να λάβουν οι μη Γάλλοι υπήκοοι.
Σημειώνεται ότι το 2004 η κυρία Κράτσα είχε τιμηθεί από τον τότε γάλλο Πρόεδρο, Ζακ Σιράκ, με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.
Σήμερα η Ρόδη Κράτσα προάγεται σε αξιωματούχο της Λεγεώνας της Τιμής.
Η Λεγεώνα της Τιμής καθιερώθηκε ως Τιμητικό Τάγμα από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, για να επιβραβεύσει γάλλους για τις πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες τους.
Αργότερα διεύρυνε τα κριτήρια επιλογής των Ιπποτών και αξιωματούχων σε πολίτες διαφορετικών εθνοτήτων, οι οποίοι διακρίνονται για τη δραστηριοποίηση και την προσφορά τους σε διάφορα πεδία και που προάγουν τις σχέσεις του τόπου τους με τη Γαλλία.

πηγή: http://www.armoniaradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: