Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Τι εννοούσε άραγε ο κ. Βαρούμας;;;;


Εορτάστηκε σήμερα με οργανωτή την Νομαρχία Σάμου η ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Λόφο της Ψιλής Άμμου, όπου βρίσκεται το Καλλιμάρμαρο μνημείο, αλλά και η εκκλησία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.


Με την απουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ευσεβίου και του Βουλευτή Σάμου κ. Θαλασσινού, αλλά την παρουσία του Νομάρχη Σάμου κ. Μαν. Κάρλα, του Δημάρχου Βαθέος κ. Φίλιππα Πετρούσκα, του Δημάρχου Πυθαγορείου κ. Γ. Γεωργιάδη, όλων των στρατιωτικών αρχών και αρκετών πολιτών, έγινε Επίσημη δοξολογία και Επιμνημόσυνη δέηση με κατάθεση στεφάνων στο καλλιμάρμαρο μνημείο.
Επίσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των νεκρών και Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Ακολούθησε άψογη φιλοξενία στο φυλάκιο της Ψιλής Άμμου με προσφορά γλυκών & εδεσμάτων.
Η 79 ΑΔΤΕ διέθεσε τιμητικά στρατιωτικά τμήματα στις εκδηλώσεις, ενώ προσφέρθηκε και η πατροπαράδοτη γιορτή.
Αξίζει να σημειωθεί η απουσία όλων των υποψηφίων Βουλευτών, με μοναδική παρουσία αυτή του υποψήφιου Βουλευτή Σάμου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Αβραμίδη (Πρόεδρος των Ποντίων).


Εντύπωση έκανε ο μακροσκελής λόγος του Προισταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκου Βαρούμα, που αναφέρθηκε στην προσφυγιά, τον ξεριζωμό, τον θάνατο και την καταστροφή που ένιωσαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους του Κεμάλ με την αιμοχαρή εξόντωσή τους το 1922.

Κάνοντας τις διαπιστώσεις του ο κ. Βαρούμας μεταξύ άλλων είπε και ".....Όταν λοιπόν χαιρόμαστε για την "προσέγγιση" και την "φιλία" που επιτύχαμε, να έχουμε πάντα κατά νου ότι μιλάμε για έναν λαό που αν και οι τόσοι αιώνες συνύπαρξης μας έχουν δέσει σε μια κοινή ιστορική πορεία, ωστόσο είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στην ακραία εθνικιστική δημαγωγία των αρχόντων του, που τάχιστα μπορεί να τον μεταμορφώσει σε αιμοχαρή όχλο. Λοιπόν η πολυθρύλητη ελληνοτουρκική φιλία μπορεί να είναι παραπάνω από επιθυμητή, αλλά η επανάπαυσή μας σε αυτήν συνιστά ασυγχώρητη αφέλεια" !!!


Τι να εννοεί άραγε ο ποιητής;;;;




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

to .....trio delgato!!!! xoris peretero sxolia ....gia ton arxitektona ths ellinotoyrkikis filias!!!san den ntrepomaste!!!
m'aresei poy vgainoun kai foto na toys kamaronoun oi syggenois ton pessonton!!!
"@risteidis o dik@ios"