Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

«Βούλιαξαν» από τον τουρισμό τα νησιά...σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο


Αυξημένη ήταν η κίνηση φέτος προς τα νησιά, όπως δήλωσε μέσω του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνος Καμμένος. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, φέτος είχαμε 70.000 αφίξεις περισσότερες, ενώ παρατηρήθηκε και αύξηση των αυτοκινήτων κατά 35 χιλιάδες, σε σχέση με πέρυσι.

Ο υφυπουργός πάντως επεσήμανε ότι οι περισσότεροι προτίμησαν φέτος τα μικρά νησιά του Αιγαίου, και όχι τους μεγάλους προορισμούς, που θεωρούνται ακριβοί.

Αναλυτικότερα, αυξημένη κατά 70.989 επιβάτες και 34.647 ΙΧ αυτοκίνητα σε σχέση με πέρυσι το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου έως 15 Αυγούστου 2008, ήταν η επιβατική κίνηση από και προς τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, καθώς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΥΕΝΑΝΠ για το αντίστοιχο φετινό χρονικό διάστημα κατέγραψαν ότι διακινήθηκαν συνολικά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 4.832.434 επιβάτες (πέρυσι 4.761.645) και 614.983 ΙΧ (πέρυσι 580.336).

Από το σύνολο των επιβατών που διακινήθηκαν με τα 15.165 δρομολόγια οι 965.182 επιβάτες και τα 69.111 ΙΧ είχαν προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Επίσης, σύμφωνα με το ΥΕΝΑΝΠ, καταβλήθηκε ειδική μέριμνα για την προστασία και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των επιβατών - καταναλωτών, καθώς από τις 19 Ιουνίου 2009, εκτός από τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, πραγματοποιήθηκαν σε μπαρ και καταστήματα πλοίων, αλλά και σε καταστήματα χερσαίων λιμενικών ζωνών συνολικά 1.324 έλεγχοι. Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 107 αγορανομικές παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως τη μη διάθεση στους επιβάτες διατιμημένων προϊόντων, την απουσία τιμοκαταλόγων, την είσπραξη υψηλότερου τιμήματος από το αναγραφόμενο στον τιμοκατάλογο και τέλος, τη λειτουργία κυλικείων και εστιατορίων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.


Σημείωση "Ο Λόγος στον Πολίτη": Υπουργέ μου καλά και ωραία όλα αυτά αλλά για φαντάσου να είχε σωστη ακτοπλοική σύνδεση η Σάμο, η Ικαρία οι Φούρνοι, με τον Πειραιά την Θεσσαλονίκη την Καβάλα και γρήγορη κιόλας!

Για φαντάσου να γίνονταν και δρομολόγια 6-7 και 8 ωρών. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα τώρα για αυτόν το Νομό... Όχι τώρα που θέλουμε από 11 έως 24 ώρες για να πάμε στη δίπλα γειτονιά. Δε φανταζόμαστε να καμαρώνετε κιόλας γι' αυτή την αύξηση της κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: