Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Aegean Regatta 2009. Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος στο Καρλόβασι

Στο Καρλόβασι της Σάμου έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας (24/8) τα 73 σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta, το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνει για ένατη χρονιά, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Λόγω της άπνοιας που επικρατούσε, η εκκίνηση της Aegean Regatta, που ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωϊ της Δευτέρας (24/8), δεν δόθηκε στον Εύδηλο της Ικαρίας - όπου ήταν ελλιμενισμένα τα σκάφη - αλλά ανοιχτά του νησιού στο ανατολικό του ακρωτήρι, όπου ο θεός του ανέμου, ο Αίολος, φάνηκε πιο γενναιόδωρος για τους περίπου 700 ιστιοπλόους, με αποτέλεσμα το ελαφρύ βοριαδάκι να βοηθήσει τα σκάφη να βάλουν πλώρη προς τη Σάμο.
Η ανακήρυξη των νικητών του πρώτου σκέλους της Aegean Regatta θα γίνει μετά και τον τερματισμό του τελευταίου σκάφους και η απονομή είναι προγραμματισμένη για τις 9 το βράδυ της Τρίτης στο Καρλόβασι, ενώ θα ακολουθήσει και καλλιτεχνική εκδήλωση.
Η τελετή έναρξης της Αegean Regatta έγινε το βράδυ της Κυριακής στον Εύδηλο της Ικαρίας, όταν ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος, κήρυξε την έναρξη του αγώνα και κάλεσε τους ιστιοπλόους να γευτούν τις χαρές του Αιγαίου.
"Είμαι πολύ χαρούμενος που η Aegean Regatta ξεκινά από εδώ, τον Εύδηλο της Ικαρίας, όπου ήδη άρχισαν οι εργασίες για το νέο λιμάνι και σε λίγο καιρό, κυρίως οι κάτοικοι αλλά και εμείς οι απλοί επισκέπτες του πανέμορφου αυτού νησιού, θα καμαρώνουμε για ένα στολίδι που θα αναβαθμίσει την Ικαρία. Η Aegean Regatta είναι πλέον ένας θεσμός που συνδυάζει τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι» από ανθρώπους που αγαπούν την θάλασσα, αγαπούν τον άνεμο, αγαπούν την ελευθερία που δίνει η ιστιοπλοΐα. Η Aegean Regatta είναι και ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο δεν συμμετέχουν μόνο οι διοργανωτές, αλλά συμμετέχει το σύνολο των νησιωτών, δίνοντας την ψυχή τους και προτείνοντας την προβολή της ιδιαιτερότητας του νησιού τους με όλες τις μορφές», επισήμανε ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

πηγή: www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: