Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Συνέχιση της επίσκεψης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ στην Ικαρία και τους Φούρνους (8/8/2009)


Μήνυμα ενότητας έστειλε χθες Παρασκευή από την ακριτική Ικαρία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος συνεχίζει την επίσημη επίσκεψη του στην Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας. «Όλοι μαζί, Εκκλησία και Πολιτεία, θα βοηθήσουμε να είμαστε ενωμένοι. Και αν έρθουν καταιγίδες και τρικυμίες, το παρελθόν η ιστορία μας και ιδιαίτερα η πίστη μας, μας λένε ότι θα προχωρήσουμε» τόνισε ο Μακαριώτατος.

Στην ομιλία του, που πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κηρύκου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε την σημασία της ενότητας. «Θα τα καταφέρουμε να είμαστε ενωμένοι. Η Εκκλησία ενώνει πλούσιους και φτωχούς, γραμματιζούμενους και αγραμμάτους και προσπαθεί να μας κάνει μια οικογένεια. Επιπλέον έχει το προσόν να ξεχνάει τα λάθη όταν υπάρχει μετάνοια» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία, πως έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της Ικαρίας. «Δεν θα σταματήσω να επαναλαμβάνω ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε συνεχίζοντας «για την ευκαιρία που μου δίνεται, όχι μόνο για λόγους εκκλησιαστικούς αλλά και για λόγους εθνικούς και κοινωνικούς, να βρίσκομαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους».

«Αυτός ο τόπος μου λέει αυτό που είπαν οι πρόγονοί μας, “ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλά εν τω ευ το πολύ” σημείωσε και πρόσθεσε: «Μας δίνεται η ευκαιρία να βγούμε από τον χώρο του κέντρου όπου υπάρχει πολύ μιζέρια και να βρούμε πρόσωπα με αισιοδοξία και ελπίδα».

Επίσκεψη στους Φούρνους

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οικοδεσπότης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος και η συνοδεία τους αναχώρησαν με σκάφος του Λιμενικού για τους Φούρνους. Το σκάφος πέρασε σε κοντινή απόσταση από το μικρό νησάκι Θύμαινα όπου οι λιγοστοί κάτοικοι του είχαν συγκεντρωθεί στην ακτή και χαιρετούσαν τον Αρχιεπίσκοπο κουνώντας λευκά μαντίλια. Από τα μικρά αλιευτικά ακούγονταν κόρνες χαιρετισμού στον κ. Ιερώνυμο ο οποίος χαιρετούσε και ευλογούσε τους πιστούς.
Στους Φούρνους η υποδοχή ήταν πάνδημη. Κλήρος και λαός περίμεναν τον Αρχιεπίσκοπο στην προκυμαία ενώ μικρά αλιευτικά συνόδευσαν το σκάφος του λιμενικού που μετέφερε τον Αρχιεπίσκοπο μέχρι το λιμάνι.
Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο Ναό του Αγίου Νικολάου όπου τελέσθηκε δοξολογία και ακολούθως ο αρχιεπίσκοπος προεξήρχε του αγιασμού για την θεμελίωση του Πνευματικού Κέντρου του Ναού.
«Το Πνευματικό Κέντρο είναι καρπός της αγάπης των φτωχών ενοριτών του Αγίου Νικολάου. Ο λαός των Φούρνων, παρά το γεγονός ότι κατά διαστήματα βιώνει την λήθη από την κεντρική εξουσία, παρίσταται σήμερα εδώ όρθιος» τόνισε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος.
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκε στους Φούρνους ο Δήμαρχος του νησιού Ιωάννης Μαρούσης. Ευχαριστώντας όλους για την θερμή υποδοχή εξέφρασε την αγάπη του για τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών.
«Θέλουμε να σας πούμε ότι σας αγαπούμε πάρα πολύ. Πιο πολύ τώρα που σας γνωρίσαμε. Θα ξαναέρθουμε στους Φούρνους. Έχουν πολλά να μας πουν με την απλότητα τους, την ταπείνωση τους, την υπερηφάνεια τους, την ιστορία τους και τον αγώνα τους. Πρέπει να επισκεπτόμαστε αυτούς τους τόπους γιατί αναβαπτιζόμαστε και πνευματικά και εθνικά και μόνον έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται» κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Αναρτήθηκε από ΒΟΙΩΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: