Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ρεγκατα: Τα αποτελέσματα του 2ου σκέλους. Kαρλόβασι - Βαθύ



Υστερα από την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών, τα σκάφη «Βaximus Alpha Bank Bonus» με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη, «Αλμύρα» του Αντώνη Καλοπετρίδη και «Ερυτος 2 Cosmote» με κυβερνήτες τον Κώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τσάβαλο προηγούνται στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean Regatta 2009, που διοργανώνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
73 ιστιοπλοϊκά ολοκλήρωσαν με επιτυχία το δεύτερο σκέλος του αγώνα, από το Καρλόβασι της Σάμου έως το Βαθύ, στην αρχή με ανέμους χαμηλής εντάσεως, αλλά στη συνέχεια με περισσότερα μποφόρ, γεγονός που πρόσφερε όμορφο θέαμα και έντονο συναγωνισμό στους περίπου 700 ιστιοπλόους.
Στην εναλλαγή της εντάσεως του ανέμου στάθηκε ο Θανάσης Μπαξεβάνης με δηλώσεις του: «Ήταν πραγματικά μια δύσκολη κούρσα, γιατί στην αρχή ξεκινήσαμε χωρίς αέρα και έπρεπε να δουλέψουμε πολύ στο θέμα της τακτικής. Μετά όταν άρχισε να φυσάει, ήμασταν στο σωστό σημείο με αποτέλεσμα να έχουμε πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους και να κρατήσουμε στο προβάδισμα. Στο Βαθύ πάλι δυσκολευτήκαμε λόγω των ανέμων που έρχονταν από διαφορετικές διευθύνσεις λόγω της στεριάς, αλλά καταφέραμε και κρατήσαμε την πρώτη θέση. Νομίζω ότι μέχρι τώρα όλα πάνε πολύ καλά και η Aegean Regatta πραγματικά ανταμείβει όλους τους ιστιοπλόους».
Η απονομή στους νικητές του πρώτου σκέλους έγινε στο Βαθύ, ενώ σήμερα το πρωϊ τα 73 ιστιοπλοϊκά θα ανοίξουν πανιά από τη Σάμο για τους Λειψούς, που είναι ο τελευταίος σταθμός της Aegean Regatta, διανύοντας μια απόσταση 47 ναυτικών μιλίων.
Τα αποτελέσματα στο δεύτερος σκέλος Καρλόβασι-Βαθύ ανά κατηγορία ήταν:

ORC Club
1.
Αλμύρα με κυβερνήτη τον Αντώνη Καλιπετρίδη
2. Λίμνη με κυβερνήτη τον Μιχάλη Ταχλιαμπούρη
3. Red Rose με κυβερνήτη τον Αδάμ Τσιολακάκη

ORC International
1. Eρυτος 2 Cosmote με κυβερνήτη τον Kώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τσάβαλο
2. Αlpha Bank Boρράς με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη
3. Βάνα Βιολέτα με κυβερνήτη τον Γιώργο Συκάρη

IRC
1. Βaximus Alpha Bank Bonus με κυβερνήτη τον Θανάση Βαξεβάνη
2. Βελόνη Rangos Shipping με κυβερνήτη τον Αλέξη Δημητρακόπουλο
3. Ανεμος με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Καραγεωργίου
πηγή: goalday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: