Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Περιοδεία Παυλόπουλου, Μπαρό στις πύλες εισόδου παράνομων μεταναστών στην Σάμο.


Επίσκεψη στα κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών στη Σάμο πραγματοποιούν από το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης κ. Ζακ Μπαρό.
Μαζί σε αυτή την επίσκεψη συμμετέχουν και οι υφυπουργός Υγείας, Μ. Σαλμάς, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Ιω. Λέκκας, ο βουλευτής του νομού, Θαλ. Θαλασσινός, ο Γ.Γ. του υπ. Εσωτερικών, Π. Γεωργιάδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Αλέξ. Ζαβός.
Το πρόγραμμα του υπουργού Εσωτερικών και του Επιτρόπου Μπαρό στη Σάμο περιελάμβανε περιήγηση στο γαλλικό πλοίο του Οργανισμού FRONTEX που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Βαθύ και συμμετέχει στις περιπολίες και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χώρο του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στη Σάμο.
Αυτή την ώρα παρακάθονται σε γεύμα στο Ξενοδοχείο Hydrele στο Πυθαγόρειο
Το απόγευμα ο Πρ.Παυλόπουλος και ο Ζακ Μπαρό θα επισκεφθούν το κέντρο υποδοχής μεταναστών στον Κυπρίνο Έβρου.
Το πρωί οι δύο άνδρες είχαν μια πρώτη εικόνα για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, εν πτήση πάνω από τα νησιά του Αιγαίου.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος μας δήλωσε τα εξής: "...επιβεβαιώσαμε εδώ με τον κ. Μπαρό αυτό το οποίο είναι η πραγματικότητα.
Πρώτα απ' όλα να διευκρινίσω πως η παρουσία του Frontex, σημαίνει,προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι γνωστό ότι μετά το σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο, τα σύνορα των κρατών μελών όπως αυτά καθορίζονται κυρίως από τα κράτη μέλη, είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα αυτή τη στιγμή ο Frontex προστατεύει και στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης, που είναι σύνορα της Ευρώπης αλλά και σύνορα της Ελλάδος. Εκείνο που βλέπουμε πραγματικά είναι απροκάλυπτα πλέον ότι η Τουρκία δεν σέβεται σε καμία περίπτωση τη συμφωνία που είχε υπογράψει το 2001 για την επανεσδοχή μη νόμιμων μεταναστών που δεν έχουν δικαίωμα ασύλου γιατί δεν μιλάμε για ανθρώπους που μπαίνουν νόμιμα, οι ανθρώπους οι οποίοι έχουν δικαίωμα ασύλου, μιλάμε για ανθρώπους που είναι θύματα δουλεμπόρων και φαίνεται όχι μόνο από τις ελληνικές θέσεις αλλά και από τις δυνάμεις του Frontex των οποίων δεν μπορεί να αμφισβητήσει την μαρτυρία,ότι μιλάμε για Τούρκικα πληρώματα με Τούρκους καπεταναίους οι οποίοι κάνουν αυτού του είδους το δουλεμπόριο".
Σε ερώτηση για την χθεσινή σύλληψη Τούρκου δουλέμπορου ο κ.Παυλόπουλος δήλωσε: "...είναι γνωστό ότι αυτό συμβαίνει κάθε μέρα. Κάποτε η Τουρκία πρέπει να το καταλάβει και θα το καταλάβει αυτό το πράγμα γιατί είναι προς το συμφέρον της.
Γιατί από εδώ και πέρα όποιος δεν σέβεται αυτή την συμφωνία δεν σέβεται και το κρατικό κεκτημένο.
Δεν έχουμε καμία διαφορά ξέρετε με την Τουρκία σε αλλά επίπεδα,απλώς ζητάμε τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, αυτό διαπίστωσε ο κ.Μπαρό και εγώ προσωπικά μέσα από τις δραστηριότητες του Frontex ο οποίος ακριβώς επειδή πλέον φυλάσσει τα Ευρωπαϊκά σύνορα πρέπει να μετεξελιχθεί και αυτό συμφωνήσαμε σε μια δύναμη που έχει το καθεστώς της Europoll δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό και θα είναι οι ασκήσεις που γίνονται μεγαλύτερης διάρκειας και ταυτοχρόνως θα είναι και πιο αποτελεσματικές".

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Μπαρό στη χώρα μας, ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι αίτημα της Ελλάδας τόσο προς την ΕΕ, όσο και προς τους εταίρους της, είναι μια κοινή οργάνωση της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.«Έτσι μεθοδεύομαι βήμα-βήμα την κοινή μας προσέγγιση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας ιδιαιτέρως χρήσιμη την παρουσία του κ. Μπαρό στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: